Restaurant: Grill Tajimaya
Offer: Cathay members can earn up to HKD4 = 2 miles with the Asia Miles by Cathay app. T&C apply.
Terms & Details:
  • Cathay members must present a membership QR code in the Asia Miles by Cathay app to earn Asia Miles.
2022-12-12 173 views
每年都要絞盡腦汁諗去邊度食聖誕大餐,今年超有成功感!因為我搵到一間有得食高質牛牛,而且價錢又唔會去到好貴既聖誕大餐🤤WINTER CELEBRATION DINNER SET $1499/2 (有加一)蟹肉蟹籽沙律沙律菜超級新鮮,食落好fresh, 醬汁用咗我最鍾意嘅和風芝麻醬,配上一絲絲蟹肉同蟹籽,可以話係心目中完美嘅沙律🤤香煎帶子南瓜湯首先放上枱係一粒煎到金黃色,半熟的帶子,店員再喺帶子上面倒入熱辣辣的南瓜湯,濃湯口感幼滑,味道香甜,加上外脆內軟的帶子,完全冇可以挑剔的地方三文魚味噌魚子意粉好彩碟意粉份量唔大,因為之後仲有高質牛牛食,唔可以咁快食飽。意粉用左忌廉汁,Creamy既意粉同三文魚,食落好滑溜,仲有鹹香的三文魚子,有多層次嘅口味日本產黑毛和牛 牛柳扒有”日本產”三個字嘅光環,品質果然唔差得去邊,牛柳肉質鮮甜,筋佔嘅比例唔高,入口都算係啖啖肉,口感軟身唔韌,係我至愛😆除咗傳統芥末醬,呢款牛扒仲多咗Wasabi醬,伴食出乎意料咁好味🤤100%日本產黑毛和牛漢堡扒 配 黃金雲丹及溫泉蛋恕我孤陋寡聞,原來靚嘅海膽,配靚嘅牛係咁好食🤤🤤 牛牛Juicy, 海膽鮮甜,仲有成碟都係嘅海

蟹肉蟹籽沙律

香煎帶子南瓜湯

三文魚味噌魚子意粉

日本產黑毛和牛 牛柳扒

100%日本產黑毛和牛漢堡扒 配 黃金雲丹及溫泉蛋
恕我孤陋寡聞,原來靚嘅海膽,配靚嘅牛係咁好食🤤🤤 牛牛Juicy, 海膽鮮甜,仲有成碟都係嘅海膽汁,每一啖牛都可以沾到海膽汁伴食,連配菜嘅車厘茄同青椒仔都好好食🥲 如果有機會Encore,一定會再食多次呢道菜🤪

麵包布甸配雲呢拿雪糕
食到飽飽,仲有得食甜品😆 熱辣辣焗出嚟嘅麵包布丁,甜甜地,好鬆軟。雲呢拿雪糕牛奶味香濃,一冷一熱咁樣伴食,為呢餐寫上完美句號~~

飲品方面,我地每人揀咗一杯紅酒,House wine黎講味道適中,唔會過甜/過酸,同牛牛味道又夾到,得左!