2019-03-29 97 views
在深水埗福榮街美食何其多,很多還歷史悠久,要在這裏開店站穩腳步都不容易。在福榮街行行下,見到地下有個投射倒影,寫著江南瀨粉。望一望店入面,見到燈光都光猛,地方乾淨,裝修幾特別,有些江南水鄉feel ,就入去試下。主打瀨粉,但小食都都十幾二十樣,滿足不同人的需要。大大碗鮮制瀨粉,番茄湯底$49。材料連配菜有成十幾樣,都只是這個價,可以說大件夾抵食。番茄湯底用鮮番茄,酸酸甜甜,味道比番茄膏清。水餃大大隻,魚蛋爽彈,裏面還有豬肉、魚皮、肥牛、貢丸、墨魚丸、魚片頭等材料。特別是豬潤,厚切,爽口夾起沙,無得頂。酥炸鷄翼$28,有五隻,鷄翼炸到脹卜卜,只是太熱氣了😅外皮酥炸,內面充滿肉汁,不需要點任何醬汁。埋單時,老闆問佢D瀨粉如何。注重食客意見,我就覺得呢間的瀨粉比較爽和有米香。老闆話瀨粉係佢地每天新鮮自家制,所以和外面有些不同的地方。

主打瀨粉,但小食都都十幾二十樣,滿足不同人的需要。