地道潮汕菜💫 鮮美傳世界✨ >35間直營潮汕菜🥢😍..估唔到係香港~將軍澳都可以食到【正宗潮汕美食】 😍,最近知道新開咗呢間餐廳即刻帶屋企人來試試,有驚喜😳😍‼️ 連我爸咁嘴叼都大讚好吃,真的有它的實力喔。呢度嘅招牌滷味係「金獎經典菜式」,仲有其他得獎名菜,都值得來一試,甚具水準呢~而且價錢十分親民,大眾化又合港人胃口,真的很推薦大家來試試,我下次一定會再來🥳!一來到先嚐嚐:功夫茶 & 肚臍餅,來個餐前茶點。🔸金奖卤鹅拼盘【2017 年首屆中華潮菜滷水鵝王爭霸賽Honor】鮮鵝有獨家供應鏈~品質管理~吃新鮮象草,每天檢疫 "歐盟衛生標準)、每天新鮮現滷5次,而且絕不隔夜每天清空。色澤賣相吸引,肉質味道有驚喜,吃出是新鮮貨色。一客有齊:鵝頭 (精選部位)、鵝肉 (肥美下莊)、鵝腎 (口感緊實又爽脆)、汕頭肉卷 (汕頭特色經典 內餡鹹鮮)、秘製溏心蛋(醬香濃郁)、滷水豆腐 (口感嫩滑鮮香),款款出色。🔸原創 香煎金鲳鱼 $128拎過香港潮菜銀獎既菜式,絕對高質!本港海鮮~魚肉鮮味厚實,輕輕用鹽調個底味,煎得外皮香脆`內裡肉嫩不油膩 (焦香魚油~鹹香嫩),可見火喉控制十分得宜。🔸蚝仔泡

地道潮汕菜💫 鮮美傳世界✨ >35間直營潮汕菜🥢😍

連我爸咁嘴叼都大讚好吃,真的有它的實力喔。

一來到先嚐嚐:功夫茶 & 肚臍餅,來個餐前茶點。

🔸金奖卤鹅拼盘
【2017 年首屆中華潮菜滷水鵝王爭霸賽Honor】

🔸原創 香煎金鲳鱼 $128

🔸蚝仔泡饭 $98
新鮮蠔肉,濃郁米香,且配料十足。

🔸潮汕七样菜 $68
清爽口感,綠色有機,且用撈製做法 更加鮮甜。

🔸鸡汁普宁炸豆干 $28
普寧風味,豆香濃郁,口感紮實。

🔸鸭屎香柠檬茶 $28
濃郁茶香亦帶清新檸香,香氣撲鼻。
×××[陳鵬鵬潮汕菜館 -Teochew Bistro]×××
©將軍澳唐德街9號PopCorn 1 2樓PopFood 5號舖肉多多