2004-07-23 13 views
今日約左幾個舊朋友來飯局,估唔到呢度價錢唔平但都好多人來。我地卜左房,地方幾正斗,呢度係正宗的tatami,係沒有窿在檯底的,所以大家一係盤膝一係就跪。呢度而家刺身做緊半價,不過今日就個個都食定食,我的刺身定食有六、七款刺身,如甜蝦、池魚、北寄貝、八爪魚等,不屬貴價野但都很新鮮;飯是錦字米,黏性十足,好味;隔離朋友吃的是日替之便當,是燒三文,佢話味道都唔錯;另外豬肉生薑燒就一般,炸生蠔定食就都食得過。大家的定食由百一蚊起,我的刺身定食最貴要百六蚊,以價錢來說都交足功課,加上地方好坐,不介意貴一點的話是不錯的選擇。題外話:坐房要除鞋,所以唔好著穿窿襪。
題外話:坐房要除鞋,所以唔好著穿窿襪。