2021-03-11 1044 views
年頭年尾, 搵我查問來年運程嘅客人比較多, 今次客人約咗我係旺角新世紀廣場見面.我習慣早到, 今次早到咗成個半鐘, 咁..... 搵定好位開餐先.打咗個圈, 叫咗客干炒牛河, 叫干炒牛河原因好簡單, 好耐無食過!優點:1, 河粉選用我中意嘅幼身河粉.2, 味道唔會太咸夠鑊氣.3, 自己口味原因, 我中意食蔥! 眼前干炒牛河加上蔥, 加分 (忘記叫佢加蔥添!)4, 牛肉薄身, 口感鮮嫩.5, 食代館只係 food court 名, 哩間餐廳叫"名門", 服務唔錯.6, 上過食代館幾次, 地方舒服易搵位 (可能疫情影響吧!)缺點:1, 牛肉份量不足.2, 同大家樂美心同一缺點, 一個人攞到位就買唔到個餐, 四圍望又唔多覺有人可以幫忙攞餐.ps:其間有幾位女士問我, 哩個場係咪矛人執枱抹枱, 心諗.... 唉..... 無人執,咪自己執囉.... 有幾難呢?
優點:
1, 河粉選用我中意嘅幼身河粉.
2, 味道唔會太咸夠鑊氣.
4, 牛肉薄身, 口感鮮嫩.
缺點:
1, 牛肉份量不足.