2023-07-09 25 views
今日經過青衣城見到呢間舖頭裝修門面非常搶眼好有特式🤩好似台灣夜市咁 擺檔車仔同掛到一串串嘅燈籠,感覺好像去左台灣夜市😂原來呢度出品嘅食物 負責人專程去台灣跟老師學藝,難怪咁有台灣地道風味👍🏻 值得一試~✦古早腩肉刈包必食台式小食 刈包好軟熟,夾住一塊厚厚豬腩肉,肥瘦適中,配埋生菜蔥花同滷水汁,好好食😋✦胡麻醬手撕雞撈冷麵夏日炎炎食冷麵係不錯選擇😋 超嫩滑嘅手撕雞,每一條麵條都沾滿胡麻醬,配料仲有蔥花、青瓜粒同蒜蓉,提升味道口感,而且份量十足,相當足料。✦麻辣鴨血拌粉麻辣汁完全滲入拌麵中,麻香味十足,麵質軟硬度適中,爽口彈牙,好惹味~✦黑糖薑母仙草黑糖同薑味比例剛剛好,不太辣又不太甜,仙草入口軟滑,消暑一流。✦茉香柚茶好清新,微酸微甜順口好飲~

✦古早腩肉刈包

✦胡麻醬手撕雞撈冷麵

✦麻辣鴨血拌粉

✦黑糖薑母仙草

✦茉香柚茶
好清新,微酸微甜順口好飲~
2023-07-09
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner