2023-12-09
呢間泰國🇹🇭餐廳之前係青衣都食過, 覺得幾好👍🏻 性價比幾高, 泰好味😋 而且原來星期一至五都免加一添架! 咁岩今日係附近收工,所以黎順利邨試下!泰式酸辣鳳爪沙律
無骨鳳爪份量夠多, 辣度就絕對足夠, 食唔到辣既朋友要注意一下啦! 作為開胃菜係不二之選!馬拉盞炒通菜🥬
每次食泰菜都必叫~通菜炒得好惹味, 師傅落左少量蝦醬 (馬拉盞) 去炒, 而且仲保持到通菜翠綠色~整體嚟講流晒出去細聲啲好惹味!青咖喱牛肋骨🥘
薄餅好酥脆, 食落去唔會好油膩, 再配上前面既青咖喱一齊食, 味道更加可口😋椰青🥥
飲品方面每次都必叫椰青!呢個椰青都幾清甜, 本人最怕飲椰青會飲到酸味, 但呢個就絕對無呢個問題~ 飲完仲食埋啲椰肉~芒果糯米飯🥭
泰式酸辣鳳爪沙律 無骨鳳爪份量夠多, 辣度就絕對足夠, 食唔到辣既朋友要注意一下啦! 作為開胃菜係不二之選!
馬拉盞炒通菜🥬 每次食泰菜都必叫~通菜炒得好惹味, 師傅落左少量蝦醬 (馬拉盞) 去炒, 而且仲保持到通菜翠綠色~整體嚟講流晒出去細聲啲好惹味!
青咖喱牛肋骨🥘 一上菜都小震撼🤣 大大條牛骨呈現係眼前, 牛肋骨都係新鮮嫩滑,而青咖喱亦唔會覺得好辣而覆蓋左牛肋肉既鮮味! 我地另外叫左印度薄餅配青咖喱~ 薄餅好酥脆, 食落去唔會好油膩, 再配上前面既青咖喱一齊食, 味道更加可口😋
椰青🥥 飲品方面每次都必叫椰青!呢個椰青都幾清甜, 本人最怕飲椰青會飲到酸味, 但呢個就絕對無呢個問題~ 飲完仲食埋啲椰肉~
芒果糯米飯🥭 糯米飯熱辣辣, 一上菜仲有少量蒸氣湧現眼前, 再淋上椰漿, 味道更佳! 一啖糯米飯, 再配上一啖芒果, 真係好滿足, 為呢餐飯畫上完美句號!🤤🤤