近年香港開咗唔少馬來新加坡菜餐廳,依間位於旺角小巴站附近既主打潮州和新加坡菜,亦有香港地道小菜和套餐選擇。🍖🥣 精選排骨湯 $48來到一定要試試店主推薦既肉骨茶,湯上面有三件大份排骨,排骨肉軟爛入味,令湯頭帶有肉味,依個肉骨茶湯底係以潮州派,肉骨茶顏色較淺,用左更多的胡椒,飲完特別暖身,藥材味就冇咁突出,一樣都可以無限加湯。🐔🍚 新加坡海南雞餐 $86無骨海南雞肉香滑多汁,配上金黃油飯同肉湯,份量都幾多,而且有多款配菜,青瓜、酸瓜、菠蘿、蕃茄、花生,同埋薑蔥、甜醬汁。🍖🥚🐷 滷水三拼盤 $68拼盤有滷蛋、滷豬耳、滷五花腩,滷水味都非常入味,而且仲有啲濕潤,豬耳比想像中大件,口感唔差。🍜 星洲叻沙炒貴刁 $58 *(轉米粉)呢個星洲炒米份量幾多,咖喱味比較突出,唔會有太辣,但食落唔太覺得有叻沙味,而味道都比較鹹。泰源獅城風味 🍚🥣🍖旺角西洋菜南街190-194A號西洋大樓地下~人均$150

🍖🥣 精選排骨湯 $48

🐔🍚 新加坡海南雞餐 $86

🍖🥚🐷 滷水三拼盤 $68

🍜 星洲叻沙炒貴刁 $58 *(轉米粉)

泰源獅城風味 🍚🥣🍖
旺角西洋菜南街190-194A號西洋大樓地下
~人均$150
$200 (Dinner)