2024-07-08
今次我嚟到粉嶺嘅金枕頭泰國餐廳試吓佢哋嘅地道泰國菜,整體經驗都幾唔錯。餐廳環境幾舒適,同時有一種濃厚嘅泰國風情。牆上掛滿咗泰國風格嘅裝飾,氣氛輕鬆,適合同朋友聚會或者一家大小嚟食飯。食物質素方面,我叫咗一碗冬陰功湯河粉,味道真係唔錯。湯底酸辣適中,海鮮味濃,河粉彈牙,真係好滿足。除咗冬陰功湯河粉,仲試咗佢哋嘅菠蘿炒飯,炒飯粒粒分明,菠蘿嘅甜味同香味配合得恰到好處,食落口感豐富。至於服務態度,餐廳嘅員工都好有禮貌,會耐心解答我嘅問題,並且推薦咗幾款受歡迎嘅菜式。佢哋嘅服務速度都幾快,等咗唔耐就已經上菜,呢點值得加分。總括嚟講,金枕頭泰國餐廳係一間值得推薦嘅泰國餐廳,不論係環境、食物嘅質素定係員工嘅服務態度,都有唔錯嘅表現。特別推介佢哋嘅冬陰功湯河粉,真係有泰國街頭小食嘅味道。如果你喺粉嶺附近,唔妨嚟試吓呢間餐廳,相信你都會有唔錯嘅用餐體驗。