2018-08-13 148 views
一直好鍾意澳門嘅葡國菜,呢間啱啱開在屋企附近,夜晚與老公行路過去。門面唔大,但原來裡面坐得算幾舒服,仲有一個吧檯~一入到餐廳,見到侍應好好笑容,覺得好溫暖,好快攞水卑我哋~既然係葡國菜,當然要叫些葡萄牙特色啦~凱撒沙律🥗➕香煎沙甸魚沙律非常新鮮,甜甜哋,醬汁唔多非常健康。沙甸魚暖暖哋,肉質結實有口感,沙甸魚營養很豐富,雖然多骨但d骨頭很軟很容易清除,就算食落肚都唔需要擔心。葡萄牙烤乳豬配黃姜飯來食葡國菜,怎可以錯過乳豬,呢間的乳豬完全唔肥,且特別入味,乳豬外層又少少焦脆,好香口,內面豬肉都好滑。值得一提係黃姜飯,都很用心製作,粒粒分明,有嚼勁,就咁食都食完一碗。飯上有黑松露,記得要先試下飯,再落少少黑松露,因飯本身已經香噴噴,黑松露會遮蓋住飯本身的味道。是日本身想食葡萄牙霹靂霹靂烤雞,個名好威咁,但可惜賣曬,所以轉了牛扒。美國安格斯肉眼扒份量算幾大,5成熟,可以再生少少,配菜完全唔馬虎,種類繁多至於且樣樣好食,底層做裝飾之薯泥都被我哋一掃而空!意猶未盡,又加一個甜品,Browie,啖啖朱古力,好濃郁!要行路返屋企啦~喜歡葡萄牙菜,就不如試下呢間,食得豐富,埋完單,發覺幾抵食~

凱撒沙律🥗➕香煎沙甸魚

葡萄牙烤乳豬配黃姜飯
來食葡國菜,怎可以錯過乳豬

美國安格斯肉眼扒

2018-08-09
$250 (Dinner)