星期六約朋友食lunch,一早book左枱12點但早左少少到,因為話遲15分鐘就唔留枱。見開住門open牌掛住左就直接入去拎枱,安排左張2人枱但超級細張扮木頭嘅凳(實在覺得唔適合做餐廳嘅凳),問可唔可以轉枱侍應o晒咀望住我,再望一望應該係佢嘅老闆娘(黑面嘅)。侍應同我講唔好意思,full book無得轉,但成間鋪得我同朋友完全未有客,我唔係要轉一張4人枱,都係想有返張正常嘅凳。可能店員見到我地小小不滿就安排左轉另一張2人枱,但由我入座開始目測at least 30分鐘都係唔full嘅,full嘅定義由開鋪到收鋪,實在唔明?一坐低就話入座計90分鐘限時,已經有dd不滿,因為訂位又無寫明,仲同我講啱啱真係12點先開鋪,廚房準備緊可能慢少少,但成間鋪得一個侍應,即係90分鐘包左15~20分鐘係煮嘅時間?眼見隔離枱嘅客人都有d o咀,因為佢嘅朋友未到但得90分鐘?!打開menu食物款式適中,價錢少少偏貴但都可以接受,話晒尖沙咀嘛。重點係見到寫住每人低消一杯飲品不包括食物,唔叫每人要收$30,但又免費提供水。openrice訂位時確實自己睇漏眼,但實在好離奇,本身價錢已經唔係平,點解要咁強行收費

打開menu食物款式適中,價錢少少偏貴但都可以接受,話晒尖沙咀嘛。重點係見到寫住每人低消一杯飲品不包括食物,唔叫每人要收$30,但又免費提供水。openrice訂位時確實自己睇漏眼,但實在好離奇,本身價錢已經唔係平,點解要咁強行收費?即係食環境走文青風唔緊要,但食物質素賣相係同屋企煮嘅無分別,味道正常,但唔會係特別好食。飲品ok價錢合理。

可能我唔係食環境嘅人,但埋單哩個價錢真係背脊骨落,不如加多小小去酒店食或者去食buffet好過。

要帶光環黃色經濟圈唔係咁,完全覺得係㩒住黎搶,真係唔係黃店就大晒嫁嘛。

個人認為成間鋪由張凳、服務、定價都要重新評估。連個位都坐得唔舒服係好少機會有返頭客
冷泡伯爵茶
水牛城辣雞翼
枝豆
香蒜露筍巴馬火腿意大利麵
酸辣蕃茄大蝦意大利麵
2019-12-07
$260 (Lunch)
冷泡伯爵茶