2021-11-30 769 views
🤔🤔啲碗碟唔係幾乾淨,換左兩次叫左個二人午餐,啲餸都ok嘅,最吸引係一人有一個功夫茶,可以keep住熱辣辣咁飲個湯🔥一般正常飲茶價錢🍵整體嚟講都ok,可以慢慢坐慢慢傾計,環境寬闊,而且唔算太嘈,係尼間酒樓最好嘅地方💬👍我地揀左以下幾樣嘢食,以下會分邊講下每樣野食~1)功夫湯♨️勝在可以熱辣辣咁飲,但個人覺得個湯偏咸🙈2)椒鹽魷魚鬚冇啱啱炸起果種熱辣辣嘅感覺,但都熱嘅;個炸皮ok,唔厚、唔會gel住個口😂唔會太咸,椒鹽有分開上,覺得喎夠咸可以自己調節~🧂🧂🧂3)蒜香魚柳春卷炸得好脆!!!係比較特別嘅一道餸,平時酒樓好少見。不過好奇怪,佢二人餐但係比3條,兩個人就要爭嚟食啦😂4)紅油抄手🌶少少辣,唔係太食到辣嘅人都接受到~都幾好味,感覺唔會太油淋5)椒絲腐乳唐生菜個菜好green,入口仲有少少爽脆,個味又唔會好咸,都ok,正正常6)蒜香壹品燒雞半隻🍗🐔皮夠脆,雞肉好滑,但隻雞唔多肉,唔係啖啖肉嘅雞,普普通通正常常常我地3個女人食個二人餐,啱啱好都食得幾飽🤣所以3個人share,除返開每個人大概120蚊🤑咁嘅價錢又坐左2個幾鐘,都滿意~!
🤔🤔啲碗碟唔係幾乾淨,換左兩次

我地揀左以下幾樣嘢食,以下會分邊講下每樣野食~

1)功夫湯♨️
勝在可以熱辣辣咁飲,但個人覺得個湯偏咸🙈

2)椒鹽魷魚鬚

3)蒜香魚柳春卷

4)紅油抄手🌶
少少辣,唔係太食到辣嘅人都接受到~都幾好味,感覺唔會太油淋

5)椒絲腐乳唐生菜

6)蒜香壹品燒雞半隻🍗🐔
皮夠脆,雞肉好滑,但隻雞唔

多肉,唔係啖啖肉嘅雞,普普通通正常常常

2021-11-30
  • 燒雞