雅苑座

The Greenery
Restaurant: The Greenery
Terms & Details:
2020-11-06 6536 views
期待已久的自助餐,由17號因酒店有人中招,到改31號,到突然有事改早一日,食30號星期五,我都叫做食過8間10間自助餐,以前無任食龍蝦所以一直無黎食,點知比我發現到呢幾個月有,就訂位,先講我上次食自助餐係5月係普乜食感覺好差,今次既食評有對比之下會有偏頗,哈哈,我第一樣係拎甜品,蝴蝶酥同拿破倫就必拎架啦,其他就試味性質,之前係酒店既意大利餐廳食過個d甜品酥皮真係好好食,所以我本住執輸行頭慘過敗家既心態食甜品先,其他甜品都係中上既味道,原來自以為都叫做見識過咁多間自助餐,鐘意食甜品既我今次先發現出名既餅房對一間自助餐可以話佔左一半影響有多,我夠膽講個甜品區無得輸(當然你會食甜野), 之後,就拎冷盤,龍蝦(正常有味,唔似有d酒店好似食橡膠咁無味,但唔講得上好好食不過都ok),蟹腳(痴殼但味道ok), 其他有青口,蝦,同唔記得,因為無食到,所以唔記得,刺身,平價貨,無帶子(因為我唔食魚), 拎左個超長蟹棒壽司,壽司飯岩香港人食唔太酸,蟹棒都幾好食,仲係你面前噴火幾咁過引,串燒食左牛舌(望落去乾爭爭但原來幾好食,所以大家唔好對d乾爭爭既野有偏見,內裏原來好juicy ), 德國短小豬肉腸千祈唔
期待已久的自助餐,由17號因酒店有人中招,到改31號,到突然有事改早一日,食30號星期五,我都叫做食過8間10間自助餐,以前無任食龍蝦所以一直無黎食,點知比我發現到呢幾個月有,就訂位,先講我上次食自助餐係5月係普乜食感覺好差,今次既食評有對比之下會有偏頗,哈哈,我第一樣係拎甜品,蝴蝶酥同拿破倫就必拎架啦,其他就試味性質,之前係酒店既意大利餐廳食過個d甜品酥皮真係好好食,所以我本住執輸行頭慘過敗家既心態食甜品先,其他甜品都係中上既味道,原來自以為都叫做見識過咁多間自助餐,鐘意食甜品既我今次先發現出名既餅房對一間自助餐可以話佔左一半影響有多,我夠膽講個甜品區無得輸(當然你會食甜野), 之後,就拎冷盤,龍蝦(正常有味,唔似有d酒店好似食橡膠咁無味,但唔講得上好好食不過都ok),蟹腳(痴殼但味道ok), 其他有青口,蝦,同唔記得,因為無食到,所以唔記得,刺身,平價貨,無帶子(因為我唔食魚), 拎左個超長蟹棒壽司壽司飯岩香港人食唔太酸,蟹棒都幾好食,仲係你面前噴火幾咁過引,串燒食左牛舌(望落去乾爭爭但原來幾好食,所以大家唔好對d乾爭爭既野有偏見,內裏原來好juicy ), 德國短小豬肉腸千祈唔好拎,熱薰就個椒鹽蝦我拎左三隻,叫彈牙好食,蟹餅彈牙,羊架肉嫩,牛肉就一般,燒味可以skip,鵝肝正常,但我食過一間大舊加外脆內軟,所以呢度叫正常,野飲任飲,仲有人唱歌你聽都係5百幾一位,我食到飽住個肚放棄埋h雪糕都要試晒甜品,職員有禮貌,服務好,仲送左隻熊仔公仔,因為今次食有同對上一次有對比,我比足10分,味道不是全部,但禮貌同服務一定有分加。
2020-10-30
$523 (Dinner)
  • 甜品
  • 凍海鮮