2022-10-03
<Hong Kong 🇭🇰• Kennedy Town>“咬我唷!慢煮紐西蘭羊膝”向來鍾意食西餐,更鍾意食特色菜🥰本來想日頭去堅尼地城海旁新開海景地中海菜,係藍白異國風情~就係咁我哋一邊望日落海景,一邊食嘢,感覺去咗旅行一樣🤭🍆Sicilian Caponata西西里茄子煮雜菜,酸酸甜甜,幾開胃菜~🐄Ox Tongue and Bone Marrow 烤牛舌配牛骨髓幾得意,牛骨髓滑膩似嫩蛋,配上烤牛舌,口感幾豐富,有點膩係正常🤭真牛骨髓嘛!🐏New Zealand Lamb Shank慢煮紐西蘭羊膝超軟林不羶。🐖Porchetta 煙肉豬肉卷豬皮香酥不得,肥瘦各半☺️🍋Lemon Cream with Coffee Jelly特別為不愛甜的寶寶送上小小小驚喜:檸檬慕斯配咖啡凍🤭唔會太甜,幾好味!🍹Sangria 比較失色,2杯都好淡好淡好淡😮💨俾多次機會,叫Breeze Cooler🥲好淡…鍾意飲酒嘅朋友,酒精飲品可能會有啲失望😶不過少食地中海菜嘅我感到幾新鮮😂可能平時食西餐多,要間中食異國菜!Yeah! 0+3可以放心真出國唷~Breeze Bistro (西環)西環
“咬我唷!慢煮紐西蘭羊膝”
🍆Sicilian Caponata西西里茄子煮雜菜,酸酸甜甜,幾開胃菜~ 🐄Ox Tongue and Bone Marrow 烤牛舌配牛骨髓幾得意,牛骨髓滑膩似嫩蛋,配上烤牛舌,口感幾豐富,有點膩係正常🤭真牛骨髓嘛! 🐏New Zealand Lamb Shank慢煮紐西蘭羊膝超軟林不羶。 🐖Porchetta 煙肉豬肉卷豬皮香酥不得,肥瘦各半☺️
🍹Sangria 比較失色,2杯都好淡好淡好淡😮💨俾多次機會,叫Breeze Cooler🥲好淡… 鍾意飲酒嘅朋友,酒精飲品可能會有啲失望😶
Yeah! 0+3可以放心真出國唷~
Breeze Bistro (西環)
西環堅尼地城新海旁街7-8號地舖