2018-12-14
同朋友黎黃埔呢頭行街, 佢suggest呢間餐廳,離火車站/地鐵站有DD距離, 但為左食, 都值得~入到去餐廳, 地方好寬闊, 加上有D自然光照射, 覺得好舒服好warm!仲有一個好特色既和室, 好有feel~野食主要都係輕食, cafe style.呢個breakfast set都幾抵豐富!同埋呢度既cake都可以跟set咁叫~O係counter落左單後, 就坐低同朋友吹下水, 享受下呢個咁恬靜舒適既環境.Homemade Roast Beef Sandwich好鍾意呢度既麵包, 好香牛油味, 好鬆軟~牛肉切成薄片, 一D都唔un, 而且有好濃既牛肉味~旁邊既伴碟都冇馬虎, 沙律菜好新鮮, 個汁酸酸甜甜好開胃~Breakfast set好豐富~顏色又好靚~半熟滑蛋連埋牛角包食又係另一重風味~Salted Caramel Banana Pancake3款pancake之中覺得呢款比較特別,Salted Caramel醬香甜濃郁~pancake口感都好好!Souffle cheesecake淡淡芝士香味, 唔會太膩~跟breakfast set, cake set同pancake既餐飲~
離火車站/地鐵站有DD距離,
但為左食, 都值得~
入到去餐廳, 地方好寬闊,
加上有D自然光照射, 覺得好舒服好warm!
仲有一個好特色既和室, 好有feel~
野食主要都係輕食, cafe style.
呢個breakfast set都幾抵豐富!
同埋呢度既cake都可以跟set咁叫~
O係counter落左單後,
就坐低同朋友吹下水, 享受下呢個咁恬靜舒適既環境.
Homemade Roast Beef Sandwich
好鍾意呢度既麵包, 好香牛油味, 好鬆軟~
牛肉切成薄片, 一D都唔un, 而且有好濃既牛肉味~
旁邊既伴碟都冇馬虎, 沙律菜好新鮮, 個汁酸酸甜甜好開胃~
Breakfast set
好豐富~顏色又好靚~
半熟滑蛋連埋牛角包食又係另一重風味~
Salted Caramel Banana Pancake
3款pancake之中覺得呢款比較特別,
Souffle cheesecake
淡淡芝士香味, 唔會太膩~
叫左個black tea, 加錢叫左杯latte 同mocha~
咖啡好香~配埋甜品真係一流~