2024-08-16 268 views
網上見到有間日本復古特色既店,初初以為系懷疑小店,原來系一間日本餐廳,鋪頭放左好多懷舊零食、玩具、遊戲機同昭和風既佈置,令人突然童心爆發,好似返左去昭和時代!而另一特別之處就系食物!呢度以壽喜燒為主。美國頂級牛頸脊+岩手縣和牛壽喜燒燉飯套餐 $548呢個餐可以一次過食2款牛,店員會幫我地燒埋,服務態度幾好。先食岩手縣和牛,只有2塊,雪花紋理明顯,比較薄身,脂肪比例都算平均,油脂感比較重,壽喜燒汁吾會太甜,無蓋過原本既牛肉味。美國頂級牛頸脊就有4塊,比較厚身,肉味比岩手縣和牛較濃。煮完牛肉,就會放蔬菜去煮,之後再煮埋燉飯,個燉飯好好食,連煮完既牛肉汁都無放過,完全吸收哂牛肉既精華,再加上黑松露、忌廉、芝士同粟米去煮燉飯,口感夠creamy!刺身拼盤有4款刺身:牡丹蝦、三文魚、鯛魚、八爪魚刺身都算新鮮,大塊又厚身。套餐可以揀2款小食:明太子玉子燒玉子燒好香明太子味,一啲都吾辣,不過大份少少就好啦!爆谷雞即系炸雞,好開心佢會跟蜜糖芥末醬、茄汁、千島沙律醬3款醬,可以每啖配吾同口味!白桃草莓益力多冰 +$118外面天氣熱既關係,一入到黎落單時見到有冰食即刻落左單,等食完飯後上。一放上枱我地都對

而另一特別之處就系食物!呢度以壽喜燒為主。

美國頂級牛頸脊+岩手縣和牛壽喜燒燉飯套餐 $548

呢個餐可以一次過食2款牛,店員會幫我地燒埋,服務態度幾好。

美國頂級牛頸脊就有4塊,比較厚身,肉味比岩手縣和牛較濃。

刺身拼盤
有4款刺身:牡丹蝦、三文魚、鯛魚、八爪魚
刺身都算新鮮,大塊又厚身。

套餐可以揀2款小食:
明太子玉子燒
玉子燒好香明太子味,一啲都吾辣,不過大份少少就好啦!

爆谷雞

白桃草莓益力多冰 +$118
外面天氣熱既關係,一入到黎落單時見到有冰食即刻落左單,等食完飯後上。一放上枱我地都對住個冰心心眼,擺得實在太靚太用心啦,靚到連隔離枱都望過黎!

除左靚之外,味道都一樣好味!冰系有2款味,士多啤梨同益力多味,酸酸甜甜好開胃,另外仲有3件切開一半既白桃,啲桃幾甜。仲有泡芙、朱古力等配料做裝飾。