2019-04-20 218 views
✏️香蕉太妃批 ($69)喺放復活假之前 午餐先來一點甜😚見到呢個甜品好似幾特別咁 就叫咗嚟試下🤪上面係鋪滿咗朱古力脆脆爆炸糖 然後就有一層超級厚嘅忌廉 忌廉嘅質感好輕型 但奶味唔算好重🌚不過由於個人唔係特別鍾意食忌廉 我覺得呢一層有少少太厚 不過好在佢質感夠輕盈 識落唔會覺得好膩😌而最鍾意嘅一定係佢下面2層嘅配搭 係新鮮香蕉片🍌淋滿咗焦糖汁 然後餅底係燕麥消化餅底🍪就咁食呢兩層會偏甜 但整體連上面嘅淡忌廉一齊食就可以中和下邊焦糖香蕉嘅甜味 味道真係唔錯😚而且分量幾大 絕對可以食完主菜之後share黎食 都對得住佢嘅價錢🤭
✏️香蕉太妃批 ($69)

Type of Meal
Lunch