2020-04-13 279 views
難得復活節長假, 好多人都去郊遊。 真係太多人, 我和朋友選擇去返小區食下野算。真係小區反而小人。我地黎到石峽尾, 美荷樓附近, 發現有新開既茶記。雖然唔係咩好少有特色店, 但環境新, 夠乾淨, 我地就入去食。由於限聚令, 本來冇咩人都要等位一陣。經一輪探熱, 清潔後, 我地叫左: 楊州炒飯, 海鮮炒烏冬, 豬扒包野飲都係一般餐飲, 但我覺得水準不錯。熱檸茶好似越黎越難搵到好飲既, 出面好多又苦又酸, 一係冇味,但這裡既熱檸茶真係仲有茶味檸味, 好正。而食物方面都真係幾好食, 我之前其實食過佢既乾炒牛河仲正。好有正式茶記水準, 而佢個豬扒包更係大過隻杯, 好利害。 這一餐真係值得回味,可以推介。
真係小區反而小人。
我地黎到石峽尾, 美荷樓附近, 發現有新開既茶記。
由於限聚令, 本來冇咩人都要等位一陣。
野飲都係一般餐飲, 但我覺得水準不錯。
這一餐真係值得回味,可以推介。
2020-04-11
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$35 (Tea)
  • 乾炒牛河