2021-11-16
收工攰攰地想買外賣番屋企食,行過聯和墟, 比個好SHARP既招牌吸引住睇個店名以為係食越南野, 唸住叫個撈檬粉啦, 點知佢份MENU寫住”泰式”?!思考緊個陣有個哥哥仔出黎介紹番, 原來佢地擴充左, 做越南菜之餘係隔離開多間鋪做埋泰式!! 聯和墟呢頭泰國菜都算大競爭, 仲要市道麻麻既時侯擴充甘大膽? 睇黎有D料到等我轉軑先.!「泰式豬頸肉沙律」十分惹味, 用左好多香料去調教個汁 (偏辣, 怕辣者要叫少辣喔), 豬頸肉又爽又Juicy, 用生菜包埋住佢一齊食真係好正! 肉多過菜真係抵食!「菠蘿海鮮炒飯」炒飯炒得好乾身! 咖哩味好夠吾似出面個D淡而無味, 估吾到甘足料, 有蝦有青口有魷魚絕不欺場! 仲要勁大份量, 我地2個食完之後仲夠我做埋聽日份LUNCH BOX!「乾咖哩雞件」一開個盒就聞到勁香! 雖然佢叫乾咖哩但餐廳都跟左D包比我地, 用來沾汁食一流!(如果個包可以烘一下會更正!) ,吾係水汪汪個D, 加左香矛同九層塔令到個咖哩層次豐富, 可惜太飽, 下次可以叫多個白飯撈汁!!!總結: 估吾到做埋泰國野都掂, 水準仲要比其他對手高, 真係要翻兜!
「泰式豬頸肉沙律」
「菠蘿海鮮炒飯」
「乾咖哩雞件」