2022-01-18 7 views
人和月雞煲火鍋店 (尖沙咀).發現咗呢個498 2人雞煲套餐,見到好多人share啲相都好靚而且好似乜都唔使準備咁。見咁耐冇食雞煲今日我哋就去咗尖沙咀度拎,果然基本上咩都齊備晒,餐具調味料醬油湯汁所有都齊。.⭐️招牌麻辣雞煲⭐️.用打火機或者火槍點燃佢本身準備咗嘅兩個爐頭,個雞煲本身都已經熟,就算由尖沙咀拎返屋企嘅時候都仲溫溫地,所以好快就滾雞件非常之入味,微辣令味道更香口.⭐️老壇酸菜魚⭐️.因為我哋係四個人食所以再加左一份酸菜魚,你可以選擇唔食雞煲住熱咗呢個酸菜魚先。因為佢哋裝嘅器皿本身已經可以即刻加熱,魚肉都有好多而且幾滑,大量嘅酸菜令湯汁酸酸辣辣,入面仲有少少粉條.二人套餐佢仲包括兩款肉,餃/丸類揀兩樣,豆品或者蔬菜類揀兩樣,粉麵以及兩支自家製飲品。肉類可以揀黑豚豬或者牛,我哋揀咗牛肩胛同埋雪花肥牛,另外丸類方面其實佢有啲比較特別嘅,例如薑汁皮蛋貢丸/芋泥包心丸,而且蔬菜嘅選擇佢都好多,有萵筍白蘿蔔冬菇秀珍菇雞髀菇等等.飲品方便好似出面任食嘅台式火鍋咁都有自家製嘅茶飲,蜂蜜菊花路洛神花茶桂花烏龍或者玫瑰茉莉四種入邊揀兩種.人和月雞煲火鍋店 (尖沙咀)尖沙咀海防道38-40號中達大廈3樓
人和月雞煲火鍋店 (尖沙咀)

⭐️招牌麻辣雞煲⭐️
雞件非常之入味,微辣令味道更香口

⭐️老壇酸菜魚⭐️

人和月雞煲火鍋店 (尖沙咀)
尖沙咀海防道38-40號中達大廈3樓