2019-09-25
今晚同閨蜜去到一間氣氛好好,以北歐小木屋設計嘅西餐廳🏡 餐廳嘅設計,無論外面或裏面都令人覺得好似置身歐洲嘅感覺,舒適及勁有度假feel😌 首先點咗一杯Mocktail(冇酒精),一杯cocktail🍹🍸 -Girls Generation -Soul Girl ~淨係賣相已經贏曬啦,夠曬吸睛👀, 兩杯都係fruity味,好清新,勁鍾意😚-牛膝肉番紅花與大利飯🍛~🎶 牛膝勁大塊, 軟腍得嚟又有咬口, 尤其中間嘅牛骨髓,牛氣十足👍🍚軟硬適中,吸收曬啲精華, 非常之惹味😋 Set dinner🍴 頭盤 -鮮海膽櫻花蝦慕絲~成隻海膽咁上,擺盤吸引, 海膽creamy,🦐慕絲好滑, 海水味喺口腔內爆發😚主菜-法式半熟鴨胸配牛油焗薯🦆~冇平時啲鴨肉咁嚡口,相當驚喜,古唔到半熟鴨肉非常軟滑, 有少少粉紅色, 配上兩樣特有醬汁非常之夾🤤小食-芝士薯條~熱辣辣,脆脆口,我❤愛芝士🧀-甜品~ 新鮮奶凍,淋上士多啤醬汁,口感香濃幼滑❤👩⚖ 整個晚上,用餐非常愉快,餐廳環境非常舒適,職員服務周到, 係一個適合慶祝紀念日、同朋友
-Girls Generation
-Soul Girl
🍚軟硬適中,吸收曬啲精華, 非常之惹味😋
Set dinner🍴
頭盤
粟米湯配自製麵包
-鮮海膽櫻花蝦慕絲
主菜
-法式半熟鴨胸配牛油焗薯🦆
小食
-芝士薯條
~熱辣辣,脆脆口,我❤愛芝士🧀
-甜品
~ 新鮮奶凍,淋上士多啤醬汁,口感香濃幼滑❤
👩⚖ 整個晚上,用餐非常愉快,餐廳環境非常舒適,職員服務周到, 係一個適合慶祝紀念日、同朋友聚餐chill嘅好地方😍
ps~🍸🥂 晚上9:30 前有happy hour😆