2019-06-27 92 views
今日嚟到太子呢間琥酌食嘢,地點都幾就腳,喺太子地鐵站 A 出口行一陣就去到!呢到主打係吉列牛,咁我當然會叫返一份試下!餐廳會提供唔同嘅調味料俾我哋點牛食!視乎自己喜好點嚟食,我就鐘意簡簡單單咁點岩鹽食就OK!呢份安格斯吉列牛一份有八塊,仲有啲沙律菜,可以用麻醬撈埋一齊食!每塊嘅size都差唔多厚度,等食客容易啲掌控到燒嘅生熟程度!呢個角度影得唔好,影到好似四件咁!其實呢個盛盒一共係有六件炸物,兩件炸蝦、兩件吉列蠔同埋兩件和牛薯餅!火喉控制得唔錯,每款都炸到金黃色好靚!味道方面都OK,吉列外層比較重蛋味,咬落都幾實在!呢個豚肉泡菜相撲鍋個湯底係近似羅宋湯嘅味,即係比較重蕃茄味,個人好鐘呢個湯底!啲豚肉有7-8塊,吸晒啲湯好入味,呢個鍋入面嘅泡菜應該分咗兩種,一種就好酸,似正宗韓國嗰種,一種就甜啲嘅,我就鐘意食呢種!朋友叫咗一份蕎麥麵,我試咗少少,覺得唔係太啱我胃口,我都係鐘意食熱嘅湯麵多啲!😂😂p.s. 呢到嘅飲品比較貴,叫咗一罐可樂要$20🙈🙈

安格斯吉列牛

吉列盛盒