上次星期四上到嚟,點知摸門釘!好彩今次lunch終於試到「素食達人」開嘅呢間純素餐廳!Vegan原來都可以好多選擇!!!我哋喺度睇佢嘅lunch set(每份$98加一)都揀咗好耐,因為俾我哋預期嘅多選擇(加上個人有少少選擇困難症~哈哈)。首先上餐湯,今日個湯係生薑南瓜湯!南瓜配生薑原來都幾特別,我幾鍾意!第一個餐終於嚟啦!係我想試嘅Pizza~「那波里芝士番茄薄餅」.睇落好似好細份,以為會唔夠食,但原來食到最後係會飽!哈哈!.啱啱開始多咗食素嘅我,發現原來「純素」嘅芝士都可以好香好好味!.另外一提,側面啲大大條嘅薯條,係原隻薯仔整出嚟,係我好鍾意嘅口感!另一份我哋叫咗嘅,係「黑芝麻忌廉醬珍珠筍意粉」!第一次食黑芝麻味嘅意粉,甜甜地原來又幾得意喎!.有小驚喜嘅係,上面嗰幾舊橙色包住嘅,裏面原來就係珍珠筍!最後我哋叫咗「豆奶咖啡」用豆奶沖嘅咖啡,絕對唔比用牛奶沖嘅味道差!.最後最後,仲有幾好食嘅跟餐小甜品,朱古力啫喱杯!係完美嘅句號啊~科科.小總結:個set有餐湯有嘢飲有甜品,其實價錢都算合理,雖然主菜份量唔算大,但係夠飽,而且都幾好味,所以一定會再嚟幫襯,試吓佢其他菜式!Ps. 要讚一

上次星期四上到嚟,點知摸門釘!
好彩今次lunch終於試到「素食達人」開嘅呢間純素餐廳!
Vegan原來都可以好多選擇!!!

(加上個人有少少選擇困難症~哈哈)。

Ginger  &  pumpkin  soup

番茄芝士pizza

第一個餐終於嚟啦!
係我想試嘅Pizza~
「那波里芝士番茄薄餅」

睇落好似好細份,以為會唔夠食,但原來食到最後係會飽!哈哈!

黑芝麻忌廉醬珍珠筍意粉

另一份我哋叫咗嘅,係「黑芝麻忌廉醬珍珠筍意粉」!
第一次食黑芝麻味嘅意粉,甜甜地原來又幾得意喎!
有小驚喜嘅係,上面嗰幾舊橙色包住嘅,裏面原來就係珍珠筍!

最後我哋叫咗「豆奶咖啡」
用豆奶沖嘅咖啡,絕對唔比用牛奶沖嘅味道差!

最後最後,仲有幾好食嘅跟餐小甜品,朱古力啫喱杯!
係完美嘅句號啊~科科
小總結:

Ps. 要讚一下,店長嘅小貼心

座位嘅下面有個小籃子,可以俾人放袋,唔使放喺背脊坐得唔舒服,或者要放地下整污糟
$108 (Lunch)
番茄芝士pizza
黑芝麻忌廉醬珍珠筍意粉