2016-09-10
2008 views
3-9-2016 (Sat)去沙田入境處,然後順便去火炭探媽媽,之後等老公收工o黎呢o度食晏.我o地o黎到都幾8,9成滿,坐低後,我o地睇menu,有好多款主菜,飲品同甜品都有淨飲同跟餐o既價錢,加$5.00熱飲就可以自己任斟.為免眼闊肚窄,我同老公先要同樣$68.00o既印度香酥咖哩素豬扒配有機雜菜糙米飯,同樂活素漢堡,加$18.00飲有機洛神花特飲同有機咸柑橘檸檬特飲,但後者冇,於是改要有機香茅青檸特飲.冇耐,兩個飲品到o黎,原來係膠樽裝,我先飲有機有機香茅青檸特飲,香茅同青檸味都唔會太濃太刺激,清清地,幾舒服.老公o既有機洛神花特飲味道濃好多,我都係鍾意飲我o個支有機香茅青檸特飲.等o左13分鐘,我o既樂活素漢堡到o黎,侍應拎埋成支茄汁o黎,睇到個素漢堡高高,但薯角只有四條(其他人o既食評裡面有好多薯角),亦睇見有好多油,食落唔太熱,冇味,因冇落鹽,口感腍o左啲.沙律菜新鮮,加上麻醬,幾好味.而素漢堡呢,有兩層素肉,少少千島醬,冬菇同秀珍菇等,同老公share食,素漢堡炸到外面有啲脆,口感似肉漢堡咁鬆,食到好濃豆味,亦有啲黑椒味,唔錯.菠蘿就唔多夠味.再過7分鐘,老公o既印度香酥
我o地o黎到都幾8,9成滿,坐低後,我o地睇menu,有好多款主菜, 飲品同 甜品都有淨飲同跟餐o既價錢,加$5.00熱飲就可以自己任斟. 為免眼闊肚窄,我同老公先要同樣$68.00o既印度香酥咖哩素豬扒配有機雜菜糙米飯,同樂活素漢堡,加$18.00飲有機洛神花特飲同有機咸柑橘檸檬特飲,但後者冇,於是改要有機香茅青檸特飲.
冇耐,兩個飲品到o黎,原來係膠樽裝, 我先飲有機有機香茅青檸特飲,香茅同青檸味都唔會太濃太刺激,清清地,幾舒服.老公o既有機洛神花特飲味道濃好多,我都係鍾意飲我o個支有機香茅青檸特飲.
等o左13分鐘,我o既樂活素漢堡到o黎, 侍應拎埋成支茄汁o黎,睇到個素漢堡高高,但薯角只有四條(其他人o既食評裡面有好多薯角),亦睇見有好多油,食落唔太熱,冇味,因冇落鹽,口感腍o左啲.
沙律菜新鮮,加上麻醬,幾好味.
再過7分鐘,老公o既印度香酥咖哩素豬扒配有機雜菜糙米飯到o黎, 素豬扒已經切成氣狀,呢個豆味冇咁濃,外面好脆,咖哩溫和唔辣但幾稀,糙米飯有啲硬,不過係正常吧.
最後我o地補多個桂花芝士餅,
味道係3.21分,抵食係2.5分