2019-04-01
上星期去拜完山,天氣又焗又悶熱,再加上體力勞動完,返去荃灣經過路德圍梗係要買杯嘢飲解渴啦!原來呢度開咗好多台式飲品店,見未試過呢間沐白小農就去試下。見到招牌標榜材料都係純天然係花多眼亂情況之下,又選擇困難症發作,就梗係要招牌飲品最穩陣啦我哋叫咗招牌黑糖波霸鮮奶,啲杯係近期hit爆嘅飲品,波霸即係珍珠!飲品上凍下熱,要搖均飲用,個底係黑糖漿,第一眼望落好似好甜, 但飲落又ok喎,奶味好重而且啲珍珠有淡淡嘅黑糖味,仲好煙韌!另一杯店舖推介嘅飲品係大甲芋頭鮮奶一飲落口成口充斥住芋頭蓉,每一啖都有,配搭鮮奶都係第1次試,口感軟滑,幾特別,係一個好飽肚既組合 屋企人就叫咗杯熱珍珠紅茶拿鐵其實應該就係傳統嘅珍珠奶茶,茶味夠濃,同樣唔會好甜 ,呢個配搭穩陣又好飲幾欣賞呢間台式飲品店嘅味道全部都唔會死甜,而且奶味好濃厚,鮮奶飲品真係做得唔錯,下次行經開會試埋茶類飲品
原來呢度開咗好多台式飲品店,見未試過呢間沐白小農就去試下。
見到招牌標榜材料都係純天然
另一杯店舖推介嘅飲品係大甲芋頭鮮奶