2016-07-28
同弟弟晚餐。$148 雞煲火鍋任飲任食。好吸引呀!正宗重慶雞煲$148 每位雞煲叫了 BB 辣。份量是2人份,已經很夠食!雞煲BB 辣不算辣,雞肉亦算滑嫩。當中薯仔好入味,雞煲已有魚旦、翠肉瓜、洋蔥等。食完雞煲,之後加湯食火鍋。我們亦決定每位加$58,食幾款海鮮靚料。即炸脆響鈴$48一定要叫響鈴。同一般店鋪街外貨不同,自家製即叫即炸,熱騰騰又香脆,必食。北海道帶子$48帶子鮮甜新鮮,都算大隻。珊瑚蚌$58珊瑚蚌爽口彈牙。廣島生蠔(6隻)$58生蠔好肥美呀!手切安格斯肥牛$68西班牙黑豚肉片$68喜歡肥肥的肉,可挑黑豚肉片。要不然 就挑肉味濃的手切安格斯肥牛。粟米十分香甜,一定要叫,好推介。炸魚皮也大份又咸脆。兩款丸類 – 包心芝心丸 / 包心蟹籽丸都不錯,內裏充滿芝心。草鯇魚片的魚片肉比易散,魚腩會比較實肉、爽口些。食蔬菜會比較油膩,因吸了鍋內油份。我們點了蜂巢豆腐、油麥菜、蓮藕片、萵筍等。午餐肉也是我喜歡的。最讚是已包任飲。此2款水果水也不錯!整體食物都合格,最喜歡上菜都是2人份。適合多心的我及2人打邊邊時,希望食多種類的食物。因為價錢實惠,7pm前不入座,就要等830pm 左右了!
同弟弟晚餐。
$148 雞煲火鍋任飲任食。好吸引呀! 正宗重慶 雞煲
$148 每位
雞煲叫了 BB 辣。
份量是2人份,已經很夠食! 雞煲BB 辣不算辣,雞肉亦算滑嫩。
當中薯仔好入味,雞煲已有魚旦、翠肉瓜、洋蔥等。 食完 雞煲,之後加湯食火鍋。
我們亦決定每位加$58,食幾款海鮮靚料。 即炸脆響鈴
一定要叫響鈴。
同一般店鋪街外貨不同,自家製即叫即炸,熱騰騰又香脆,必食。 北海道帶子
帶子鮮甜新鮮,都算大隻。
珊瑚蚌
珊瑚蚌爽口彈牙。
廣島生蠔(6隻)
生蠔好肥美呀! 手切安格斯肥牛
西班牙黑豚肉片
喜歡肥肥的肉,可挑黑豚肉片。
要不然 就挑肉味濃的手切安格斯肥牛。 粟米十分香甜,一定要叫,好推介。 炸魚皮也大份又咸脆。 兩款丸類 – 包心芝心丸 / 包心蟹籽丸都不錯,內裏充滿芝心。
草鯇魚片的魚片肉比易散,魚腩會比較實肉、爽口些。 食蔬菜會比較油膩,因吸了鍋內油份。
我們點了蜂巢豆腐、油麥菜、蓮藕片、萵筍等。 午餐肉也是我喜歡的。 最讚是已包任飲。
此2款水果水也不錯!
整體食物都合格,最喜歡上菜都是2人份。
適合多心的我及2人打邊邊時,希望食多種類的食物。 因為價錢實惠,7pm前不入座,就要等830pm 左右了!