2017-05-02
之前雜誌介紹過,見到食物圖片非常精美,睇賣相一流,咁啱無無聊,過去上環行吓,主要係嚟試食。-入店內,非常寬敞,有幾十個位,我同女朋友選擇近窗望街景。店員有禮貌遞上menu , 打開menu, 眼見有大概十款火鍋,亦有清楚介紹每個鍋用咩材料,例如美國穀飼肥牛,好,圖片震動味蕾,我揀呢個。我女朋友揀豬手鍋。湯底任揀,我哋揀咗麻辣湯底。大概10 mins, 有個講國語,五呎差兩吋嘅機械人捧個鍋出嚟,有趣有趣,set 佢講英文我like D! 上枱個鍋D餸整齊放滿鍋上,睇得出用靚料。每一個餸: 非-般牛丸,豆腐,蝦子包,各有特色,而日式蛋上印有呢間鋪logo, 肥牛份量算多,有八塊,而且夠麻辣味道-流。而豬手鍋,好稔,切細細舊,容易食,份量亦唔少。賣單兩舊水有找,下午六點前結賬仲免加-,食完超滿足,超飽,下次再嚟。