夜晚喺旺角等人設計周圍行吓睇吓有咩餐廳好食,見到呢間位於轉角位嘅日式餐廳,見就見得多,不過咁多年從來未食過,於是走入去試吓。餐牌勁多選擇,主打烏冬和串燒,淨係串燒都成半本餐牌咁多,有選擇困難症嘅就真係弊傢伙啦😆 串燒有唔同嘅醬汁配搭,有好多款式,我哋叫咗鹽燒雞皮蘆筍、黑松露金菇牛肉卷和芝士秋葵三串,小食就叫咗土佐豆腐和蒜蓉燒貴妃蚌,價錢都唔係平,不過味道不錯,雞皮好香脆,燒貴妃蚌好惹味,但覺得芝士秋葵味道唔係好夾,麻麻哋。主食我哋叫咗推薦菜式嘅沙嗲湯極上牛肉手打烏冬和極上牛肉冷手打烏冬,一凍一熱兩個人互相試吓,比較下覺得湯烏冬好食好多,沙嗲湯底極之濃和入味,好似火鍋湯底咁濃厚!2個人食咗八樣嘢埋單四百幾蚊,串燒價錢貴咗少少,其他都係正常價錢,餐廳開到凌晨一點,絕對係食宵夜和夜貓嘅選擇。

鹽燒雞皮蘆筍
芝士秋葵
芝士秋葵和黑松露金菇牛肉卷
蒜蓉燒貴妃蚌
土佐豆腐

沙嗲湯極上牛肉手打烏冬
極上牛肉冷手打烏冬

2023-09-14
$220 (Dinner)
鹽燒雞皮蘆筍
沙嗲湯極上牛肉手打烏冬