2018-05-18 2672 views
早前見到網媒介紹位於觀塘工廠區內的火鍋放題,除左火鍋料任食內,牛排都係任食的!此外,餐廳仲提供器材比大家親自落手整甜品。坐低後,大家可以到飲品自取櫃拎飲品。有汽無汽、紙包罐裝都有。食物方面,除左有豬牛雞外,仲有魷魚、鯪魚滑可以選擇。咁當然仲有不同的丸類、餃類、腸仔餐肉、蔬菜、麵類。除左火鍋,餐廳的牛排都係任食的!口感唔會太老,煎得都幾香。不過想食齊咁多款食物的,建議叫一塊就可以了。有驚喜的係火鍋有三格湯,包括蘋果蕃茄濃湯、重慶辣雞王及越式香茅檸檬豬骨湯。本身有D怕食個雞煲,因為我唔食得太辣。但呢份重慶辣雞王,個人覺得還可以接受,而且雞肉都算係嫩滑。其他火鍋配料比相象中新鮮,可以接受。餐廳提倡一邊食一邊玩,所以提供多款玩具比食客選擇。大家仲可以到大螢幕大展歌喉地唱K,不過食客們無人唱。到左我最期待的甜品DIY手作坊!呢到大家可以自製爆谷、日式小丸子、crepe、雞蛋仔、綿花糖。所有的製法都可以參考牆上的instruction。唔知係個粉定我唔多識整,食落味道只係一般。一分錢一分貨,晚餐星期一至四每位$138,星期五六日每位$148。任食任玩4.5鐘,食物屬一般水平,不過勝在可以坐得夠耐,

飲品自取櫃

任食牛排

火鍋

雞煲

其他火鍋配料比相象中新鮮,可以接受。
牛肉片

豬肉片

火鍋配料

自製雞蛋仔

一分錢一分貨,晚餐星期一至四每位$138,星期五六日每位$148。任食任玩4.5鐘,食物屬一般水平,不過勝在可以坐得夠耐,又有咁多野玩,帶埋小朋友黎的話,應該玩得幾開心。

鍾意我的分享的,我邀請你訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)