2017-07-09
去完觀塘開倉,經過L M cafe就入咗去食,呢間餐廳環境大,有唔少年輕人都係度食。芝士黑松露焗西蘭花入面有西蘭花、有菇,仲有仲有好多好多嘅芝士。夾一舊西蘭花,就會見到一個芝士拉絲嘅效果,好治療。焗完既西蘭花,仍然保持水潤,唔會乾渣渣。黑松露味淡淡地,朋友唔鐘意食好重黑松露,佢超鐘意食呢碟菜。椒鹽雞翼用呢個碟裝住啲雞翼上碟,覺得好似啲雞翼啱啱新鮮出爐嘅感覺。雞翼大大件,味道濃郁,啲味滲晒入去雞翼度,入面仲鎖住啲肉汁。流心奄列配龍蝦汁魚柳飯好大的一碟,呢碟有唔同既汁可以配,同三款肉可以揀,雞肉,豬肉同魚肉。炸魚柳炸到脆卜卜,好脆口。呢碟飯太大,食咗好多前菜,好可惜食唔曬碟飯。甘菊花茶見到呢壺茶,即刻拎部手機出黎,呃like 既時間到啦,扮下文青先。不過揀呢壺茶,係因為餐牌寫可以醫失眠,呢排既天氣搞到我幾日訓得好差。菊花茶既茶香,聞一聞覺得放鬆心情,味道淡淡地。但醫唔醫到失眠,就不清楚了。
椒鹽雞翼
流心奄列配龍蝦汁魚柳飯