2023-11-22 289 views
去完個fd屋企 帶左我落樓下商場食飯咁岩見到個泰國餐廳就入左去食兩個人叫左一碗麵 一份生菜包 一碟菜同杯野飲本身仲驚唔夠食 點知黎到 份量都叫多(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)兩個人食到飽一飽(*≧ω≦)話值得一食又唔係話好好味 難食又唔係難食正正常常囉(´・ω・`)-香辣肉碎生菜包 $75次次食親泰國嘢都會叫生菜包嚟食碎肉上枱嗰陣好大碟 啲肉多到啲生菜唔夠包(≧▽≦)就咁食啲碎肉都好好食 炒得好香小小辣 岩岩好(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)-馬來盞炒通菜 $70馬拉盞係一種醬料 有齊香鹹辣味道(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)口感爽口 入味 鹹鹹鹹地又辣辣地不過稍為有啲油最底果啲菜就比較淋普普通通 係大碟(´・ω・`)-冬蔭雞肉拼扎肉湯河粉 $49湯底冬蔭公味唔太濃同平時食開嗰啲冬陰功湯唔同 呢個反而椰奶味重啱晒啲覺得冬陰功太辣太酸嘅人飲咗幾啖湯都唔會覺得口乾河粉OK 唔會太碎 之前喺出邊食過啲河粉勁碎( ´▽`)紮肉厚度唔會太薄 不過覺得可以多啲雞肉冇咩味道 但就唔算少份量-椰汁珍多冰 $10越南同泰國餐廳非常常見用經過特別調製嘅椰漿沖調飲落去奶味重個椰汁味 岩晒我(*≧ω≦)入面有綠色粉條 多數用糯米粉製作同用斑蘭葉染色一條條都幾特

去完個fd屋企 帶左我落樓下商場食飯
咁岩見到個泰國餐廳就入左去食
兩個人叫左一碗麵 一份生菜包 一碟菜同杯野飲
本身仲驚唔夠食 點知黎到 份量都叫多(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
兩個人食到飽一飽(*≧ω≦)
話值得一食又唔係話好好味 難食又唔係難食
正正常常囉(´・ω・`)
香辣肉碎生菜包 $75
次次食親泰國嘢都會叫生菜包嚟食
碎肉上枱嗰陣好大碟 啲肉多到啲生菜唔夠包(≧▽≦)
就咁食啲碎肉都好好食 炒得好香
小小辣 岩岩好(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
馬來盞炒通菜 $70
馬拉盞係一種醬料 有齊香鹹辣味道(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
口感爽口 入味 鹹鹹鹹地又辣辣地
不過稍為有啲油
最底果啲菜就比較淋
普普通通 係大碟(´・ω・`)
冬蔭雞肉拼扎肉湯河粉 $49
湯底冬蔭公味唔太濃
同平時食開嗰啲冬陰功湯唔同 呢個反而椰奶味重
啱晒啲覺得冬陰功太辣太酸嘅人
飲咗幾啖湯都唔會覺得口乾
河粉OK 唔會太碎 之前喺出邊食過啲河粉勁碎( ´▽`)
紮肉厚度唔會太薄 不過覺得可以多啲
雞肉冇咩味道 但就唔算少份量
椰汁珍多冰 $10
越南同泰國餐廳非常常見
用經過特別調製嘅椰漿沖調
飲落去奶味重個椰汁味 岩晒我(*≧ω≦)
入面有綠色粉條 多數用糯米粉製作同用斑蘭葉染色
一條條都幾特別(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)