2021-06-30 75 views
行完商場見到呢間新開嘅台灣餐廳,選擇多多,價錢又幾親民,就決定試吓。.我們二人點了:醬油豬軟骨配滷肉乾拌麵 $65這道幾讚👍🏻配料豐富,唔會食到最後得返麵;豬軟骨肉質軟嫩,麵條有嚼勁。拌麵汁份量充足,拌完個麵剛剛好,唔會乾。桌上有一瓶辣菜脯,加一點味道更豐富。.紅燒牛肉配牛骨湯麵 $68牛肉份量不少,有肉感;麵條煙韌而掛湯,湯底也有水準。.小食點了綜合甜不辣 $28台式餐廳未必有的甜不辣這兒也有。甜不辣煙煙韌韌,還有兩塊魚餅,配甜酸醬。.同蚵仔煎 $46有好多椰菜絲,食落juicy。蛋、粉漿同醬嘅比例尚可,但同記憶中的台灣味道還是有點出入,蚵仔也可以更多。.芋香珍珠奶茶 (半糖少冰) 跟餐$17可口但偏甜🙈.埋單$224,食到捧住個肚走,整體值得一試!

我們二人點了:
醬油豬軟骨配滷肉乾拌麵 $65

紅燒牛肉配牛骨湯麵 $68

牛肉份量不少,有肉感;麵條煙韌而掛湯,湯底也有水準。
小食點了
綜合甜不辣 $28

蚵仔煎 $46

芋香珍珠奶茶 (半糖少冰) 跟餐$17
可口但偏甜🙈
埋單$224,食到捧住個肚走,整體值得一試!