2022-06-21 174 views
自從屯馬綫開通左之後去沙田大圍搵食真係好方便😝大家不妨去大圍玩返日😃約埋三五知己踩單車🚴🏻之後過來食返碗米線先走😆:🍴麥芽啤酒滷什滙小鍋米線🍜 $62超級足料💥什匯包括滷鴨片、滷豬腸、滷雞腎、滷蛋🥚所有配料都滷得好入味😍個人好喜歡雞腎🤤鴨片都厚身!不過有少少韌🧐但係其他米線舖都較小見👍🏻值得一試😋湯底偏濃稠有啲甜甜地既味道😌重口味之選👍🏻麵質淋得來又有少少煙韌😳🍴豬頸肉蛋花蕃茄湯米線🍜 $52見好多人都係揀呢個蕃茄湯所以我都要試🍅個湯係比較杰身同埋偏甜但係同埋米線一齊食好夾😝唔使成日食酸辣/麻辣湯咁悶🤩大家一定要叫豬頸肉🤪份量十足!件件都幾大添😳食落好似平時去食泰菜嗰啲炭燒豬頸肉🐷有種grill香🥳肉質爽口😗🍴粟米花枝餅🌽 $28一黎到岩岩炸起🔥熱辣辣好香口😋味道中規中矩🤔可以留返quota食椒鹽燒賣同炸饅頭🥰整體來講,食物質素唔錯😎款式同埋選擇都夠多夠特別!上菜速度都好快☺️嗰日閒日下晝來食唔係好多人😆好可惜坐唔到佢個窗口位🪟地點都方便👍🏻地鐵站行幾分鐘就到🚶🏻‍♀️其實我好想食佢地既撈米線但第一次都係食返啲多啲人食既野😂唯有等下次🤪📍肆年八月米線專門店 大圍上徑口村148號地下

🍴麥芽啤酒滷什滙小鍋米線🍜 $62

🍴豬頸肉蛋花蕃茄湯米線🍜 $52