2022-01-05
難得平日放假,上次黎到摸門釘,就決定中午黎大圍再食過。好好彩地,岩岩lunch hour開始無耐,所以唔洗等就可以入座。我哋叫左個Pulled Pork with Bagel(Sesame) 美式手撕豬配芝麻貝果同埋菠菜蝦肉卷。烘過既Bagel上面嘅芝麻特別香,其中青蘋果沙律作為配菜既青爽又開胃🤤,不但令到Bagel層次更為豐富,仲可以中和手撕豬嘅油膩感。之後黎左菠菜蝦肉卷,醬汁香濃加少少red paprika, 進一步刺激味蕾,仲一d都唔辣。岩岩青蘋果開左胃,食完呢個車打芝士汁既pasta就一d罪惡感都無😈。最後甜品叫左個Hit me!! 食過咁多甜品佢最正,味道同口感有多重層次。敲碎朱古力雪條雪糕,朱古力片同軟綿綿咖啡蛋糕混合,加上香滑雲呢拿雪糕🍦, Brownies同脆脆曲奇碎🍪。又軟又硬令口感好豐富,咖啡蛋糕令到成個甜品唔會一味死甜。一定會再返黎食🤩🤩🤩
一定會再返黎食🤩🤩🤩