2021-08-14 81 views
今日放工打算同同事食飯輕鬆下,兩條友仔就係大圍撞下有無好嘢食。遠睇見倒間嘢叫木屋大排檔,点睇都應該係食小菜掛,行去一睇SA WAS DI KA! 竟然係泰菜。餐廳用木同竹為主題,好有泰國色彩! D relax feel 返囇黎,要入佢擦餐勁。打開個menu, 超多嘢想食 最衰我地得兩但人 最後我地叫左生蝦,細拼盤,泰式明爐酸辣大蜆,鐵板蠔仔煎蛋,鮮蝦炒金邊粉同凍青檸梳打。 先上生蝦,好特別用隻杯上,蝦大新鮮,配個汁酸辣好正。小食有魚餅,春卷同蝦丸,夠脆夠彈牙。個明爐蜆好很正,蜆新鮮大隻既,用火煲住熱辣辣,冬陰功湯同個蜆超夾。鐵板蠔蛋好多蠔又大隻,好香口,食唔停口。個泰式炒金邊粉好地度,羅望子味好重,好有係泰國食既味道。青檸梳打俾隻骷髏骨頭杯裝,打咭一流。 整體味度好食地道,份量夠大,坐得舒服又有泰國feel。食完有回味止倒癮,要約齊人再嚟。阿來Mark😍
2021-08-05