繼之前食完車仔麵之後 又再嚟到顯徑覓食呢個餐廳喺顯徑算係比較貴價嘅餐廳 但食物質素絕對拍得上價錢👍🏻全部杯杯碟碟都勁靚 食飯望到都特別開心՞⸝⸝ᵒ̴̶̷ 𓈞 ᵒ̴̶̷⸝⸝՞係值得再訪嘅餐廳(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)-🦞紅蝦龍蝦汁扁意粉 💰$128呢個賣相幾特別幾靚 啲意粉係捲住曬意粉硬度適中有三隻大蝦 食落去幾新鮮爽口龍蝦汁個味唔係好濃烈嗰種 唔會好鹹-🦀青醬意大利飯配天婦羅軟殻蟹 💰$168第一次食天婦羅嘅軟殻蟹!有大概5-6舊 肉都幾多 唔會得啲炸粉但個人覺得有少少乾 如果有啲醬汁點下就好而個意大利飯係我鍾意嗰種(´>∀<`)啲飯係有少少硬硬哋煙煙韌韌青醬幾入味-🥣🥗餐湯及沙律 +💰$40呢個好值得加!當日嘅餐湯係粟米湯 成個湯好creamy 唔會似罐頭湯嗰種味雖然入面冇粟米粒 但粟米味都超濃郁՞⸝⸝ᵒ̴̶̷ 𓈞 ᵒ̴̶̷⸝⸝՞而沙律就意想不到地有煙三文魚 捲成花嘅形狀 吸睛之餘又好食😋另外加咗啲酸酸地嘅汁 幾開胃-🍹晝 passion fruit vodka & gin soda 💰$68夜晚6-7點啤酒同cocktail都有7折 一杯50蚊都唔洗!原本以為passion fruit應該會甜甜地 但
繼之前食完車仔麵之後 又再嚟到顯徑覓食
係值得再訪嘅餐廳(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

🦞紅蝦龍蝦汁扁意粉 💰$128
呢個賣相幾特別幾靚 啲意粉係捲住曬
意粉硬度適中
有三隻大蝦 食落去幾新鮮爽口
龍蝦汁個味唔係好濃烈嗰種 唔會好鹹
紅蝦龍蝦汁扁意粉

🦀青醬意大利飯配天婦羅軟殻蟹 💰$168
第一次食天婦羅嘅軟殻蟹!
有大概5-6舊 肉都幾多 唔會得啲炸粉

原本以為passion fruit應該會甜甜地
但佢係vodka味比較重 可能vodka落得重手咗🫢

🍸夜 rum & coffee 💰$68
呢杯就冇咁重酒味 會有咖啡嗰陣苦澀味
我平時冇飲開咖啡 覺得呢種咖啡味都算易入口~
夜 rum & coffee
紅蝦龍蝦汁扁意粉