2023-03-02
夜晚想食宵夜有咩選擇 除左夜茶 大排檔 糖水其實都可以去食串燒 雖然香港D串燒都真係好貴😭但係想食嘅話隔幾耐都要食一次 呢間串燒係樓上舖 燒完店員會係樓下拎上去比我地 好彩我地有得坐係包房入面 吹水同坐都自在D🫣 落單完都要等差唔多十幾分鐘先會有野食 聞到隔離台香味都忍唔住個肚係度叫😭🥩海鹽燒極品牛脷芯💰32鍾意食牛脷嘅人must要嗌 唔鍾意食嘅都要係呢間試下!牛脷通常分兩種 又薄又韌嘅日式串燒牛脷 同埋港式咖哩厚切軟嫩牛脷 呢隻就剛好介乎兩種中間 唔係軟淋淋嘅厚切牛脷 有韌勁得來又唔會特別薄身🫣表面望落油淋淋同灑滿孜然粉 但係食落口完全唔油膩 肉汁好多 有D位特別黑 係焦香味特別重😙🍗爆串·燒穀飼雞腎💰18呢個真係名副其實爆串 一串可以串滿成支竹籤 如果冇試過其實雞腎同雞軟骨口感好似 都係脆身嘅帶有小小肉嘅口感 呢間孜然味道分布均勻 每粒都可以食到香料味道 加埋熱辣辣燒完嘅雞腎 味道昇華左好多😍🍆燒原條蒜香茄子💰38成日見人串燒一定會食茄子 見到實物終於會明點解要嗌 原條茄子鋪開面積都幾大 抹滿調味同蒜粒後燒 攞筷子夾個陣小心茄肉同皮分離左 皮嘅部分燒到好薄好焦脆 但係齋食就冇咩味
🥩海鹽燒極品牛脷芯
💰32
🍗爆串·燒穀飼雞腎
💰18
🍆燒原條蒜香茄子
💰38
成日見人串燒一定會食茄子 見到實物終於會明點解要嗌 原條茄子鋪開面積都幾大 抹滿調味同蒜粒後燒 攞筷子夾個陣小心茄肉同皮分離左 皮嘅部分燒到好薄好焦脆 但係齋食就冇咩味 儘量連埋茄肉一齊食!好多汁水係茄子入面 所以除左調料香味仲有茄子本身嘅香甜味😙
🍳厚燒玉子
💰16
食玉子燒一定要去串燒舖食!我就冇見過咁大、厚、粗嘅玉子燒!唔知有冇人同我一樣鍾意食厚身D冇咁多水又唔會散嘅玉子 壽司郎個隻太多水分甜得濟🥺呢隻表面似腐皮壽司 燒得焦香 咬開可以見到有四層 但係完全唔會自己散開 整體係蛋香甜味 真係一定要試呢隻!!
🍗燒明太子釀雞翼
💰32(2隻)
雞翼係無骨狀態 入面塞滿左明太子粒 表面搽左D蜜糖所以甜甜地 但係一咬開就即刻爆餡 內裏嘅粉紅色明太子粒粒會噴出來 比較偏鹹不過都值得一試!
🍣燒雞泡魚乾
💰48
日式居酒屋來講呢個係必叫嘅下酒菜 但係呢間港式串燒都燒得剛好!魚乾條嘅厚度可觀 唔係m記薯條個隻🤣啱啱燒出來仲係熱辣辣 咬開一小塊都好厚身 點上蛋黃醬就升級滋味啦🫣
🥬燒牛油雜錦錫紙包
💰42
雖然係素菜 但係素菜整到咁好食都少見 一上來我地就聞到牛油嘅香味 甜甜地嘅感覺滲滿成間包房!入面有金菇 雞腗菇 冬菇同娃娃菜 帶有油脂香嘅蔬菜冇咁單調 仲令我地食多左菜🤣
🍖秘制羊肩肉串
💰48(2串)
羊肉好大同好厚 係四方體嘅形狀 冇咩羶味 但係就略嫌肉質太實冇乜汁水🥲
🍜三重芝士稻庭烏冬
💰28
烏冬係最後上來 雖然望落好細 但係我地都即刻鬆左啖氣🤣因為食到最尾冇可能食一大碗 呢隻烏冬真係高質D個隻 唔係打邊爐用嘅圓形 扁身嘅同時口感更佳彈牙 配上炙燒過半融嘅芝士 撈勻真係冇得頂!
🍖煙肉芝士腸卷
💰22
一串有4粒都真係幾高性價比!出面用燒得焦脆嘅煙肉包裹著入面微微爆汁嘅芝士腸 雙重加工肉嘅組合雖然好邪惡但係都超惹味🫢
🥓燒豬頸肉
💰32
豬頸肉一開始食唔出係豬頸嘅質感 以為係其他肉 因為佢脂肪比例唔算太高 所以冇一咬落去就噴油嘅feel 雖然係咁 但係加埋調料同肉本身有嘅肉汁 呢隻超出左一半我地對豬頸肉嘅印象 好味!
🦴燒雞軟骨
💰16(2串)
雞軟骨正常發揮 串燒必食!
🍗燒雞肉串
💰14(2串)
呢隻比較似donki賣個隻日式串燒雞肉 偏甜所以唔係好啱我口味 但係唔差!
嗌野食個陣因為肚餓所以完全冇顧及價錢同份量 嗌左好多串 雖然食得好爽🫢但係銀包就流曬眼淚啦🤣但係呢度味道真係唔錯 香料特別唔錯!
📌 大圍168串宵 (大圍)
大圍積存街32號地下B號舖