大坑素有多款美食之地帶,今日同一班姊妹淘黎到橫街小巷o既CAFÉ嘆番個 tea先~~~~甜品怪O既我睇到menu又有窩夫又有芭菲,二話不說即時先黠個窩夫、再點個小食、後叫姊妹淘要個芭菲開心share,然後再加杯飲品,呢個tea簡直非常完美!!邊個話薯條一定要配酸酸甜甜o既茄汁?有時食得多都想有新配搭。。。。熱辣辣脆薯條沾上黑松露醬,味道異常配搭。即叫即整外脆內熱o既窩夫。。。。。。配上新鮮雜莓自家製成雪糕,口感幼滑、味道又不會好似坊間仿雜莓雪糕而有o既藥水甜味,旁邊再伴上鮮雜莓果粒。脆皮底層盛載著香濃幼滑o既芝士餅、鮮雜莓果粒、白酒jelly、鮮雜莓雪糕。當然唔少得主角法式多士,金黃外脆表層由法包多士沾上蛋漿後煎香而成,味道香口之餘帶有蛋黃香味。不過最令我驚喜反而係白酒jelly,以為平平無奇透明jelly。。。。。入口後竟然慢慢滲透著香醇白酒味道,令人想一食再食!!!脆皮底層盛載著香濃幼滑o既芝士餅、鮮芒果粒、白酒jelly、鮮芒果雪糕、迷你小丸子。用新鮮士多啤梨打成沙冰,味道清甜,略嫌唔夠幼滑。

脆炸薯條配黑松露醬
熱辣辣脆薯條沾上黑松露醬,味道異常配搭。
Berries Paradise Waffle
Berries Lover French Toasty Parfait
Summer Delight French Toasty Parfait
Strawberry Smoothie
用新鮮士多啤梨打成沙冰,味道清甜,略嫌唔夠幼滑。

2015-07-28
Berries Paradise Waffle