2024-07-18
本身都知道大坑好多好嘢食,估唔到搵到一間隱世居酒屋,晚市仲有廚師發板可以嗌,可以一次過食晒唔同類型嘅菜式~-前菜-啫喱配爽口魷魚、豆腐配蟹肉蟹膏、蕃茄配牛油果首先前菜有三度,全部都好refresh,完全打開晒胃口,準備好迎接後續嘅菜式。-刺身5品-牡丹蝦 - 新鮮鮮甜赤貝 - 爽口彈牙梭子魚 - 火炙咗層皮 食落肥美葉血引 - 第一次食呢款魚 食落個皮有煙韌嘅感覺 魚味清新大拖羅 - 超肥美-天婦羅-南瓜、蕃薯、青椒仔、海膽都係食都差唔多,廚師先開始整下一道菜,所以上菜嗰陣係新鮮炸起。食落脆口,唔會太厚粉會takeover咗本身食材薑汁煎廣島蠔比較創新嘅一款,隻蠔幾肥美,煎完出嚟都保持到juicy明太子雞卷 配銀杏建議一口食哂成個,令到佢嘅配搭一次過咁喺個口腔內爆發。出奇地夾,雖然佢係雞卷,但食落有好多個種層次。和牛飯 配蛋黃簡單粗暴嘅菜式,上面係用咗幾塊和牛鋪面,仲有個蛋,係最Classic嘅菜式雞湯配蝦肉雲吞啱啱煲起,熱辣辣,香味四溢。芝麻豆腐mouse cake芝麻味都幾濃,食到豆腐嗰陣滑嘅感覺
-前菜-
啫喱配爽口魷魚、豆腐配蟹肉蟹膏、蕃茄配牛油果
-刺身5品-
牡丹蝦 - 新鮮鮮甜
赤貝 - 爽口彈牙
梭子魚 - 火炙咗層皮 食落肥美
葉血引 - 第一次食呢款魚 食落個皮有煙韌嘅感覺 魚味清新
大拖羅 - 超肥美
-天婦羅-
南瓜、蕃薯、青椒仔、海膽
薑汁煎廣島蠔
比較創新嘅一款,隻蠔幾肥美,煎完出嚟都保持到juicy
明太子雞卷 配銀杏
和牛飯 配蛋黃
雞湯配蝦肉雲吞
啱啱煲起,熱辣辣,香味四溢。
芝麻豆腐mouse cake
芝麻味都幾濃,食到豆腐嗰陣滑嘅感覺