2019-01-25 575 views
Weekend出外走走, 今日嚟到大埔區, 行經廣福道發現呢間專做熱狗外賣嘅小店, 竟有意外收穫!店主揉合各國美食, 創出多款餡料, 鹹、甜、 辣味都有齊。 朋友揀咗招牌熱狗, 我就一於試試又鹹又甜嘅黑糖蘋果手撕豬。招牌熱狗$50熱狗比我想像中更有份量!比手掌還要長, 要雙手拎起先食到。店主對餡料毫不吝嗇, 滿滿嘅辣肉醬, 加上秘製醬汁、芝士、酸忌廉 , 一口咬下, 香辛惹味嘅餡料, 配脆皮熱狗腸, 再加上鬆軟麵包, 口感一流! 趁熱食, 芝士仲可以拉出長長幼絲。 黑糖蘋果手撕豬$48 蘋果以黑糖烹煮, 中心仍然帶點爽口, 唔會太腍, 味道同蘋果批嘅餡料十分相似, 鍾意食蘋果批嘅朋友會一試愛上。薯角外層炸得乾爽, 香脆度足, 唔易變腍, 唔即食都能夠保持脆皮。蕃薯條 外脆內軟, 味道自然甜美, 未拎到返去已經忍唔住食曬啦!

店主揉合各國美食, 創出多款餡料, 鹹、甜、 辣味都有齊。

朋友揀咗招牌熱狗, 我就一於試試又鹹又甜嘅黑糖蘋果手撕豬。

薯角

蕃薯條
外脆內軟, 味道自然甜美, 未拎到返去已經忍唔住食曬啦!