2018-06-30
平時三五知己, 想搵個地方飲下啤酒, 食下串燒, 洗費一啲都唔平, 今日竟然喺大埔搵到間價錢親民, 裝修有格調, 食物質素仲非常好高嘅串燒店, 實在不得不同大家分享一下!呢間小店, 店面細細, 選擇之多絕對令你意想不到!豬、牛、雞、羊、海鮮、蔬菜、佐酒小食樣樣齊。酒精類選擇亦相當豐富, 威士忌、清酒、啤酒、仲有唔少品牌嘅手工啤俾你揀。餐廳內仲有大電視, 適逢世界盃, 睇波嚟呢度就啱曬喇。呢個雜菌, 一打開, 混合牛油、芝士、野菌嘅香味四溢, 未食已經胃口大開。蠔燒嘅時間掌握得剛剛好, 肉質肥美, 保持嫩滑。蠔身表面加上少少蒜蓉、調味唔會over, 保留蠔嘅鮮味。扇貝一份有2隻, 40蚊都唔使, 仲幾厚肉添, 相當抵食。呢個羊架, 係我的最愛!肉質柔軟, 羊脂極為豐富, 入口帶點羶味, 食完仲要encore!牛仔骨肉味濃厚, 肉汁豐富。燒菠蘿清新醒胃, 不過一小塊果肉不多, 如果切大片一啲, 口感應該會更佳。熱騰騰嘅美食配上冰凍啤酒, 簡直係最佳享受。
香草芝士焗雜菌
香蒜蔥花燒廣島蠔/半打
香蔥燒半殼扇貝
扇貝一份有2隻, 40蚊都唔使, 仲幾厚肉添, 相當抵食。
燒羊架
燒汁牛仔骨
牛仔骨肉味濃厚, 肉汁豐富。
鳳梨燒
熱騰騰嘅美食配上冰凍啤酒, 簡直係最佳享受。