應該係太和商場第一間嘅火鍋放題店。 大埔友嘅我食飯又多一個好選擇!由太和港鐵站大堂出咗玻璃門,一直向左邊行到最尾就會見到。 餐廳開放式設計,門口仲有賣外賣台式飲品。場內環境明亮,食物排列有序,有好多選擇。仲不時見到店員會整理清潔,整齊度滿分 。店內以櫻花樹做裝飾,多數都係卡位,亦都有高腳枱,坐得幾舒服 。 四個放題套餐選擇,有90同120分鐘揀 。揀咗「澳洲M7」套餐120分鐘。湯底提供11種選擇,揀咗「鰹魚昆布湯」同「椰皇雙子鍋」,「椰皇雙子鍋」用咗新鮮椰皇水,清甜又帶陣陣椰香,唔錯。 牛肉嘅質素穩定,「澳洲M7牛胸腹」肥瘦分佈均勻,肉味濃 。鍾意「日本鹿兒島茶美豚梅肉」自然甜香唔肥膩,每片切得薄薄的,值得一試。珍珠奶茶必點,鮮芋奶綠有唔少芋頭,用料足。甜品有雪花冰、即製窩夫等。每人更有一個movenpick雪糕,大滿足!

珍珠奶茶必點,鮮芋奶綠有唔少芋頭,用料足。