2024-10-31
平時覺得大埔唔係好多野食,估唔到有一間咁地道大排檔小炒。今次點左下面啲菜式,都好吸引,有兩款真心必點既 ‼️:酥炸時令台山生蠔 $198 🦪必點既!好鐘意食蠔🦪既我,一上菜就俾啲生蠔既尺寸驚訝左,尺寸超大隻✴️,而且生蠔炸得岩岩好,唔會過熟,仲食到生蠔既汁,另外啲粉漿唔會淋哂,厚度非常適中。生炸芝麻湯圓 $58 🍡竟然成為我必推既菜式!估唔到非常之好食,因為本身都好鐘意食芝麻湯圓,但炸左之後仲驚喜,好煙韌,食落完全唔會好油,呢個真係食唔停口。流沙黃金大海蝦 $188🍤每隻蝦都沾滿哂咸蛋黃醬,而啲蝦都會切開少少令啲蝦更加入味,配啤酒真係一流🍻菠蘿鮮果咕嚕肉 $128🧆🍍鋪滿左好新鮮既水果,估唔到係用超巨型青提去配搭,咕嚕肉外皮做得唔錯,生果令咕嚕肉更鮮甜。蟹粉扒豆苗 $148🥬🦀蟹粉多到好似瀑布咁,豆苗非常細嫰,夾埋一齊食鮮味得黎好清甜。沙茶芥蘭炒豬頸肉 $88🐷🥬超惹味嘅沙茶醬配搭超軟嫰既豬頸肉,食唔停,芥蘭清甜爽口!呢到好適合一大班人既聚會,大家一齊用戰鬥碗飲酒一生一大樂趣!🎉😎🍻
今次點左下面啲菜式,都好吸引,有兩款真心必點既 ‼️:
酥炸時令台山生蠔 $198 🦪
必點既!
生炸芝麻湯圓 $58 🍡
流沙黃金大海蝦 $188🍤
菠蘿鮮果咕嚕肉 $128🧆🍍
蟹粉扒豆苗 $148🥬🦀
沙茶芥蘭炒豬頸肉 $88🐷🥬
超惹味嘅沙茶醬配搭超軟嫰既豬頸肉,食唔停,芥蘭清甜爽口!