2021-06-21 1148 views
之前係呢間野做過一段時間,極度唔推薦1.D肉燥嘅肉係下欄野,街市賣到最後賣唔出個D唔同部位嘅肉絞碎拎黎炒,仲要賣唔曬留返第二日,有一次擺左係到三四日仲拎出黎比人食搞到有客人食完嘔左2.奶茶係用不含乳嘅奶粉溝茶溝出黎,仲要永遠都係用前兩日沖出黎擺左一兩日嘅奶茶唔新鮮3.珍珠朝早開舖煮完用糖漿浸住成日賣到夜晚(因為生意差無人買)4.鮮奶又唔係明治鮮奶係360個D大陸唔知咩牌子嘅奶,黑糖珍珠鮮奶口感唔濃厚又唔似老虎堂咁落厚奶仲要賣到30蚊一杯5.紫米成日都擺到酸曬壞曬等人食完先知6.椰果裝係個細盒到唔賣曬都唔會換一次7.水果系列嘅野飲係用濃縮糖漿溝水攪勻,火龍果烏龍茶係例外,因為係用罐裝火龍果8.老細濕9,有一次個套餐由最低43蚊可以買到一杯野飲一碗飯加價要50蚊先買到,前一日係咁勸佢唔好加價,佢死都唔聽,覺得送個保溫袋就可以抵消買野食個幾蚊,結果第二日無人買套餐佢先識驚轉返之前個價,之後去買新野飲個陣佢收完錢之後彈出黎同收銀講請我飲,笑撚死,但係又唔比返錢我
之前係呢間野做過一段時間,極度唔推薦
5.紫米成日都擺到酸曬壞曬等人食完先知
6.椰果裝係個細盒到唔賣曬都唔會換一次