2012-10-11 524 views
今日老媽子生日, 所以諗住帶佢同老豆一齊出去食d好野, 上openrice搵下搵下結果就搵到呢間潮州冷小炒啦我預先做定功課, 睇過哂大家話d咩野好食先出發, 除左等老媽子食d好野之外, 順便亦都試試佢個滷水鵝片係咪真係咁正先因為今日係閒日嘅關係, 一去到都唔洗等位, 直接就入去坐低啦。地方幾大, 坐得都幾舒服, 班侍應姐姐態度亦都好好。本身想叫蠔仔粥, 凍蟹, 鵝片同埋明爐蒸烏頭, 不過既然講得做本身, 即係最後冇叫到啦...因為老媽子同老豆唔想食咁結果點左d咩呢?滷水鵝片$92 - 食落口感有d粗糙, "鞋鞋"地, 並沒有驚喜, 唔覺得似大家講得咁出色..滷水鵝掌&翼$75 - 呢味係老媽子點, 我食左小小, 唔係話差, 不過都係水準一般煎蠔餅(唔知幾$) - 合格嘅鮮鵝腸$60 - 相對地呢個係比較出色, 鵝腸新鮮, 食落爽口彈牙, 不過份量認真小, 下底墊左好多芽菜總括黎講味道其實一般般, 滷水味道亦未見突出, 份量唔夠之餘價錢亦有d貴。滷味黎講, 我食過一間喺紅磡嘅比較出色, 不過潮州冷小炒嘅菜式就較多d。如果呢個價錢黎講, 我會覺得走去街市夾d滷味番屋企食會正d..可能你會

地方幾大, 坐得都幾舒服, 班侍應姐姐態度亦都好好。

咁結果點左d咩呢?

煎蠔餅(唔知幾$) - 合格嘅

可能你會覺得我冇叫到d推介菜式, 不過食完呢次我並冇去第2次嘅衝動, 或者你有機會可以試下叫。
最後嘅感想係...似乎係有d名過於實..

p.s 晚市+1
2012-10-11
$382 (Dinner)
Celebration
Birthday