2021-03-22
-{大埔馳名豬扒麵😋}其實以前食過外賣但覺得堂食應該會另一番風味 終於等到食堂食嘅豬扒麵啦😎🤤菜肉雲吞豬扒粗麵🤤 ($40)豬扒係主角😍個皮勁脆🥰冇乜醃肉味食倒豬肉幾香 咬落去係有聲嗰種🤩好出色👍食落唔油好犀利!個粗麵同平時車仔麵嘅唔同質感係小小硬再粗身啲 最似嘅麵係烏冬🤨而菜肉餃有四粒😨餡菜同肥豬肉係一半半 size偏細 味道正常 而個湯係普通雞湯嚟冇乜特別😂👖褲評: 9/10🤤竹筍雞翼粗面🤤 ($40)老實講覺得個竹筍好臭😂上次食外賣就係叫竹筍臭到成屋都係依陣味🤨但阿媽好鐘意食。。😭炸雞翼有4隻炸到好脆而有肉汁 但始終不及豬扒咁出色😜👖褲評: 7.6/10總結係堂食好食落外賣勁多 個皮冇腍晒係即炸即食😋呢個價錢來講超抵食尤其係配菜肉雲吞💁♀️但假日等好耐要30分鐘(?) 識得攝位之餘坐低都要等佢炸 不過員工都好好好有禮貌🙌另外有搭枱嘅大埔友都話世記好食啲👀遲啲再試埋東記睇吓會鍾意邊間多啲😙性價比: 8.6/10服務: 8.3/10環境: 5/10🚩世記上海麵店🚩地址:大埔鄉事會街8號大埔墟街市及熟食中心2樓 #fuudjai #fuudjai大埔 #fuudja
{大埔馳名豬扒麵😋}
🤤菜肉雲吞豬扒粗麵🤤 ($40)
👖褲評: 9/10
🤤竹筍雞翼粗面🤤 ($40)
👖褲評: 7.6/10
性價比: 8.6/10
服務: 8.3/10
環境: 5/10
🚩世記上海麵店🚩
地址:
大埔鄉事會街8號大埔墟街市及熟食中心2樓
#fuudjai #fuudjai大埔 #fuudjai小食 #fuudjai港式 #fuudjai中菜