2023-06-25
呢間餐廳以前都曾經開過係大埔 , 後來搬走左 , 最近又番番黎大埔 , 住大埔既我當然要去食😍呢晚我地食左 : 🍗 小食 - 蜜燒雞中翼 (4隻)蜜汁雞翼 , 甜甜既蜜糖味🍯 , 應該大家都鐘意食🤤 🥖 小食 - 香脆蒜蓉法包 (4片)呢到既蒜蓉包好有heart , 佢既🧄蒜蓉醬係食得岀有一粒粒既蒜蓉口感 , 滿滿既香草蒜蓉加上法包一齊烘 , 新鮮熱辣辣 , 好好食! 鐘意蒜蓉既一定要點😍🥣 是日餐湯 - 甘荀芋頭忌廉湯餐湯經常轉換款式口味 , 每款都落足料 , 口感幼滑👍🏻 有時更會飲到驚喜 , 例如咖哩薯仔湯🍛好掛住以前有一款大蒜薯蓉湯 , 唔知幾時可以再試到🤤🍖 主菜 - 香煎西班牙黑毛豬扒配鮮薯蓉厚切黑毛豬扒 , 煎得岩岩好 , 肉質軟嫩 , 一啲都唔韌💯 係我地每次黎到必點菜式😌配菜有鮮薯蓉🥔、烤蒜頭🧄、烤南瓜🎃同西蘭花苗🥦 , 即使係配菜 , 亦都不會馬虎 , 全部都好新鮮 ! 🍗 主菜 - 燒慢煮鮮雞配鮮薯蓉雞皮燒得非常香脆 , 雞肉嫩滑多汁 , 唔洗額外沾醬亦都非常夠味 ! 🐟 主菜 - 香煎三文魚柳野菌意大利飯三文魚柳煎得岩岩好👍🏻 皮脆得黎 , 魚肉仍然保持嫩滑、唔
呢晚我地食左 :
🍗 小食 - 蜜燒雞中翼 (4隻)
蜜汁雞翼 , 甜甜既蜜糖味🍯 , 應該大家都鐘意食🤤
🥖 小食 - 香脆蒜蓉法包 (4片)
🥣 是日餐湯 - 甘荀芋頭忌廉湯
好掛住以前有一款大蒜薯蓉湯 , 唔知幾時可以再試到🤤
🍖 主菜 - 香煎西班牙黑毛豬扒配鮮薯蓉
🍗 主菜 - 燒慢煮鮮雞配鮮薯蓉
🐟 主菜 - 香煎三文魚柳野菌意大利飯
三文魚柳煎得岩岩好👍🏻 皮脆得黎 , 魚肉仍然保持嫩滑、唔鞋口 !
野菌意大利飯🍄菇香十足 , creamy 又唔會膩😋
🍝 主菜 - 是日意粉
每日唔同既精選意粉 , 呢一晚係蕃茄肉丸意粉🧆
上枱都有啲驚訝 , 因為好多肉丸 , 絕對冇揸流灘 ! 配埋蕃茄意粉好夾👍🏻