2016-01-25
家中長輩們未知咩原因,突然興起來個家族大團年,一行43個大人加3個小朋友,簡直嘈翻餐廳~~之前堂叔已經要求我提供自助餐餐廳,不過因為我最近都只食過兩間,又非絕對可以再推介位置,所以堂叔亦無癮地自己搵~~ 其實你問我,我完全唔知道太子酒店位處邊度,只記得Marco Polo,所以一直都估計由City Super位置行前少少,原來G樓都可以入到~~燒獵,叉燒太韌,隔離有生滾粥,有6款配料可以俾你選擇,有魷魚、豬皮、豬膶、雞肉、雞絲、鮑魚片,每位客人每次可以選擇3款配料,生滾粥尚算唔錯,不過如果好濃味者,記得之後自己加鹽自選前,需要將枱面牌號帶同出去,點選配料之後,可以將配料同號碼牌一齊轉交廚師,完成後,待應會帶到你面前~~有Parma Ham,不過7點後客人拎晒之後都無再加過,個籃長吉的冷盤海鮮絕對唔多,最貴有龍蝦、長腳蟹,另外有加拿大翡翠螺、熟蝦、麵包蟹,龍蝦一出基本上被秒殺,想食全隻,建議可以長企冷盤位置等,如果唔係,就會好似我,每次都只係可以食龍蝦鉗長腳蟹唔錯,基本上好味過皇家太平洋頭盤更少,得6款,其他都興趣缺缺,只係食煙三文魚、兩款火腿芝士焗蠔 - 全部蠔都好瘦、好細,基本上無乜
長腳蟹唔錯,基本上好味過皇家太平洋
今晚親戚們有coupon,最後折完每位大約$470,嗯……唔抵食
Other Info. :
嗯……可能都係因為依家飲食業人手唔夠關係,所以基本上好耐都無人會收碟,所以長期枱面都會keep住有兩三隻碟~