2024-03-20 59 views
之前住九龍城時食過佢嘅芋泥奶凍吐司(限量)好好食....成日都心念念想再吃今晚食自己, 所以有時間特意走來買外賣回家吃舖頭正正是對住九意龍城廣場, 出面就有去九龍塘嘅小巴站, 好方便因為中午食咗好多甜野, 所以想點份咸嘅吐司, 同埋都可以試下新野所以點咗芋泥肉鬆吐司ORDER咗3樣野, 因為唔知幾時先有機會再嚟等待時間都係10分鐘內, 都快芋泥肉鬆吐司, 望落都肥厚同好多肉鬆呀芋圓大滿足, 有自家製嘅手作芋泥, 三色芋圓同仙草, 真係一次過滿足哂幾個願望青檸蜂蜜特飲, 好想飲D解渴嘅凍飲, 咸咸酸酸甜甜, 真係好解渴, 又大杯....d酸甜咸度係啱啱好, 拎到手後我都chur咗1/3第一次試佢地嘅芋圓, 比我想像中大碗, 連芋圓都好大粒, 一碗入面大約有12-13粒, 好多料, 好crazy呀!除咗大粒芋圓外, 仲有好大舊仙草和芋泥, 好彩最後男友返嚟留比佢宵夜佢嘅芋泥入面間中會食到很微細嘅芋頭粒, 微甜, 好滑湯底係香芋汁, 都有芋頭粒在內, 而且仲帶點椰味芋買係平時食開的大一倍, 真係好飽肚, 仲要我食咗吐司先食芋圓唔知係咪大粒咗D, 感覺唔夠煙韌, 但又不會是全粒是粉囤的不良口感
今晚食自己, 所以有時間特意走來買外賣回家吃
所以點咗芋泥肉鬆吐司
ORDER咗3樣野, 因為唔知幾時先有機會再嚟

等待時間都係10分鐘內, 都快
芋泥肉鬆吐司, 望落都肥厚同好多肉鬆呀

拎到手後我都chur咗1/3
第一次試佢地嘅芋圓, 比我想像中大碗, 連芋圓都好大粒,
一碗入面大約有12-13粒, 好多料, 好crazy呀!
佢嘅芋泥入面間中會食到很微細嘅芋頭粒, 微甜, 好滑
湯底係香芋汁, 都有芋頭粒在內, 而且仲帶點椰味

佢嘅吐司都依然好味, 睇得出係好多餡, 唔係淨係中間架
肉鬆+微甜嘅香滑芋泥, 咸咸甜甜很滋味

食到好入都有滿滿嘅餡, 而且吐司是烘培過, 所以味道更香
我想即食會有微脆的口感 (因為我外賣回家, 隔了一小時後才吃)
吐司真係超推介
2024-03-18
$50 (Dinner)