2017-04-28
我之前寫的食評沒有被刊登,所以我重新寫一遍,聰明的你應該明白的上個月我地一齊拜訪這間餐廳,一上到去唔洗等位就可以坐下。我們點了食物後,發現送來的食物比所點的多了很多!食唔完是需要俾罰款的,但我覺得一定是組長太好人!食物這麼好吃,誰會怕食不完這麼多食物呢?不過,這次討論的重點是食物質素。1. 雞腎唔熟,食左一啖發覺裡面是紅色⋯誰說食雞腎一定要熟!? 我地太無知了!這麼好吃的東西真係第一次食!2. 三文魚壽司「好」新鮮,令人感動3. 炙燒左囗魚就幾好食4. 點左2串一口蕃薯,竟然來了8串!好在味道不錯,如果唔係就俾罰款5. 天婦羅⋯太多炸粉!但非常好味!原來炸粉係咁好食!餐廳應該要有一種食物叫天婦羅炸粉,肯定大受歡迎!6. 一口牛肉就唔錯,不過燒得黑左D7. 蟹粥幾好味,有驚喜 8. 點了雪糕甜品,不過發現雪糕來到的時候已經打開!裡面仲有點容左再雪的感覺!我知道,這是肯定是分子雪糕!小弟真係有眼不識泰山!9. 本來想食 Tiramisu, 不過見到 Tiramisu 放左係檯面好耐,而經常有人在旁邊行來行去,又無野蓋住⋯我知道,一定係義大利既原裝做法,果然不負所望!做事細緻!一絲不苟!令人
不過,這次討論的重點是食物質素。
2. 三文魚壽司「好」新鮮,令人感動
3. 炙燒左囗魚就幾好食
6. 一口牛肉就唔錯,不過燒得黑左D
7. 蟹粥幾好味,有驚喜
9. 本來想食 Tiramisu, 不過見到 Tiramisu 放左係檯面好耐,而經常有人在旁邊行來行去,又無野蓋住⋯我知道,一定係義大利既原裝做法,果然不負所望!做事細緻!一絲不苟!令人感到意外!
最後,由於點特別食品要每一位加38元,所以我地無加。誰知道,當我地檢查單的時候,已經加左。我地立刻告知職員,她拿溫馨的神情及充滿愛心的笑容,令人難忘,很快就更改了!
這個餐廳真係好正!下次一定要再來!我食了這麼多放題,最難忘就是這一次!大家都黎試試!